Kerstflix: De 13 beste films op Netflix voor kerstavond

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 16 december 2015 12:45

Algemeen

Netflix staat boordevol films en series, en op de Nederlandse versie kun je ook genieten van een paar pareltjes die alles - of een klein beetje - met Kerstmis te maken hebben, of gewoon ideaal zijn voor kerstavond. Deze dertien films en series zijn rond de kerst op Netflix te vinden.

Home Alone

Een van de bekendste kerstfilms aller tijden. Een negenjarig jongetje wordt tijdens Kerstmis per ongeluk alleen thuis achtergelaten door zijn ouders en moet zijn huis zien te beschermen tegen een stel inbrekers.

Christmas Cupid

Het aloude verhaal van de drie kerstgeesten uit het boek A Christmas Carol van Charles Dickens, maar dan in een nieuw jasje. Een PR-consulente wordt bezocht door een aantal geesten die haar helpen haar egoïstische levensstijl te beteren.

Beethoven's Christmas Adventure

Beethoven is een van de bekendste filmhonden die er zijn. In dit heuse kerstavontuur komt moet hij een elfje redden dat in een klein dorpje is neergestort en daarbij een tas met magisch speelgoed is kwijtgeraakt.

Mickey's Mooiste Kerst

Een van de kerstverhalen uit de Disney-studio's. Eigenlijk is het een verzameling van verhalen, waarin zowel Minnie Mouse, Donald en Katrien Duck, de neefjes, Goofy en natuurlijk Mickey zelf de hoofdrollen vertolken.

Frozen

Toegegeven, het is niet écht een kerstfilm, maar de Disney-kaskraker over sneeuw, ijs en familie mag in een winters lijstje als dit natuurlijk niet ontbreken.

Santa Baby 2: Christmas Maybe

Het vervolg op Santa Baby. De Kerstman ziet zijn eigen pensioen wel zitten en wil graag dat zijn dochter de boel overneemt. Er is echter nog iemand anders die wel het middelpunt van de decembermaand wil zijn.

The Christmas Bunny

Kerstmis is niet alleen maar om te lachen. In deze film vindt een eenzaam meisje op kerstavond een gewond konijn in het bos. Samen met een oudere vrouw, die vaker konijnen redt, probeert ze het dier weer gezond te maken.

Lang niet alle bekendere Kerstfilms zijn op Netflix te vinden. Gelukkig zijn er ook genoeg andere films die je met de hele familie op Kerstavond kunt kijken. Een aantal daarvan vind je op de volgende pagina.

Monsters en co.

Monsters en co., of Monsters Inc., zoals de film in het Engels heet, is een verzameling van gezellige griezels. In de film draait alles op energie die wordt opgewekt uit de angstschreeuwen van kinderen, maar die kinderen zijn tegenwoordig niet zo makkelijk bang meer te maken.

Zijn kinderen nog bang voor monsters, of zijn monsters eigenlijk banger voor kinderen?

Het hek is helemaal van de dam als een van die kinderen een monster achterna weet te glippen en terechtkomt in de fabriek waar de energie wordt opgewekt. Het is de taak van de twee hoofdrolmonsters om haar weer veilig in haar bedje te krijgen.

Fantasia

Fantasia is een van Disney's vroegere animatiefilms. In de film zijn de tekeningen op muziek gezet, waardoor het zowel voor de jongste als de oudste generatie leuk en begrijpelijk is.

Mickey Mouse op klassieke muziek? Dat is in een notendop (of Notenkraker?) wat Fantasia is.

De film bestaat eigenlijk uit acht losse verhalen. Zoals het een Disney-productie betaamt, ontbreekt ook Mickey Mouse niet, maar ook dinosauriërs en de Olympische goden komen aan bod. Klassieke muziek met een Disney-tintje, het is een goed geslaagd experiment.

Shrek

Kerstmis heeft met The Grinch al een groene griezel, maar deze mag er ook zijn. Shrek is een van de bekendste animatiefilms en het succes leverde twee vervolgfilms op. In dit eerste deel maak je kennis met de groene oger.

Shrek is een groen monster, maar hij heeft stiekem een hartje van goud.

Shrek wil de opgesloten prinses Fiona helpen niet meer elke nacht in een oger te veranderen, maar daarvoor moet ze wel de boze koning Farquaad kussen. Gaat alles zoals gepland, of heet het lot nog een grote verrassing in petto?

Cars

Cars is een supersnelle animatiefilm over de raceauto Bliksem McQueen. Bliksem eindigt in de belangrijkste race van zijn leven precies gelijk met zijn grote concurrent, waardoor een nieuwe race nodig is. Tijdens het ritje naar Los Angeles raakt Bliksem echter verdwaald en komt hij in een klein dorpje terecht, waar hij per ongeluk de hoofdstraat sloopt.

Per ongeluk de weg slopen is niet handig als je haast hebt en een wedstrijd wil winnen...

Bliksem heeft een week de tijd om de weg te repareren, naar Los Angeles te gaan en alsnog de race te winnen, maar makkelijk wordt dat zeker niet. Heb je na Cars nog tijd over? Dan kun je gewoon verder gaan met het vervolg, Cars 2.

Babe

Babe is misschien wel de bekendste decemberfilm die er is. Babe is een varkentje dat is voorbestemd te eindigen als maaitijd, maar door een speling van het lot komt hij bij een schapenhouder terecht.

Babe is grotendeels gefilmd met echte dieren.

Babe leert steeds meer van het leven op het platteland en mag uiteindelijk meedoen met een wedstrijd schapendrijven. Kan Babe het varkentje wassen en de wedstrijd winnen?

Matilda

Matilda is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Matilda is een superslim meisje, zo slim zelfs dat haar ouders haar bijna negeren. Op school krijgt ze echter les van juffrouw Engel, die paranormale gaven bij Matilda ontdekt.

Matilda is niet alleen slim, ze heeft ook nog eens paranormale gaven.

Dat is maar goed ook, want de school wordt geleid door de gemene juffrouw Bulstronk. Kunnen Matilda en juffrouw Engel Bulstronk wegjagen en zorgen dat het weer leuk wordt om naar school te gaan?

8 Reactie(s) op: Kerstflix: De 13 beste films op Netflix voor kerstavond

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 november 2015 16:07 Anoniem
  CT kan beter verdergaan als huis aan huis reclamefoldertje…
  meer is het gewoon niet
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 november 2015 16:22 Anoniem
  Ogh, zolang ze er mensen als jou mee blijven aantrekken gaat er niets verkeerd toch?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 december 2015 13:53 Anoniem
  Unblock American Netflix in Holland https://goo.gl/S3Q2eE
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 december 2015 16:39 Anoniem
  Ben het wel eens met @Gast 21 november hoor. Wat the bleep heeft dit te maken met computers? Daarvoor komen mensen hier weet je. Niet voor een tv-gids :?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 december 2015 19:17 Anoniem
  This was a Netflix advertorial..

  kerstfilms,,,
  Belegen oude zooi zult u bedoelen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 december 2015 23:00 Anoniem
  hier betaal je dan 8 euro per maand voor, die shit!, NOT dus!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 december 2015 14:59 Kasander
  Nou wordt niet iedereen helemaal warm van binnen van kerst. En helemaal niet van de zoetige, standaard films. Voor wie liever eens wat anders ziet dan films die ieder jaar wel voorbij komen is zijn er ook andere lijsten te vinden:
  http://www.imdb.com/list/ls073886847/
  http://horrornews.net/45630/top-20-horror-christmas-movies/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 december 2015 13:02 Anoniem
  Jammer genoeg allemaal ouwe rommel weer! Ben benieuwd wanneer we eindelijk eens wat van de nieuwe Popcorn Time te horen krijgen :D
  Ze zijn momenteel nog bezig lees ik hier.. Maar hoe lang nog???
  http://www.buttertime.eu
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.