Beheer je wachtwoorden met Dashlane

Door: chwhynny-overbeeke | 21 augustus 2015 15:02

Review

Dashlane is een gratis wachtwoordmanager voor Windows, Mac, Android en iOS die nu ook ondersteuning biedt voor de Apple Watch. Hoe werkt het, en wat kun je ermee?

Met Dashlane kun je je wachtwoorden automatisch vanuit de browser in een beveiligde wachtwoordkluis importeren. Tijdens het browsen worden ontbrekende wachtwoorden automatisch toegevoegd, ook als je in de browser een nieuw wachtwoord aanmaakt. Je gegevens worden versleuteld met AES-256 encryptie en meer dan 10.000 PBKDF2 iteraties. Vervolgens hoef je nooit meer een wachtwoord in te typen. Lees ook: LastPass - Handig, maar vol bugs.

Met Dashlane kun je automatisch meerdere wachtwoorden tegelijk wijzigen.

Als er voor een bepaalde website meer dan één gebruikersnaam is opgeslagen moet je kiezen met welke je wilt inloggen. Maakt een website gebruik van ingewikkelde inlogmethodes, zoals twee stappen of drie velden bij internetbankieren? Ook dan hoef je nergens iets in te vullen of te klikken.

Je kunt ook geheime notities opslaan waar alleen jij bij kunt, zoals bijvoorbeeld licentiecodes van software en wifi wachtwoorden.

Je kunt kiezen met welke gebruikersnaam je wilt inloggen.

Waarschuwing

Dashlane stuurt je een waarschuwing wanneer er op een website of dienst is ingebroken, zodat je meteen je wachtwoord kunt wijzigen. Dit kan automatisch voor meerdere sites tegelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de sites aanvinken waarvoor je je wachtwoord wilt veranderen. Vervolgens maakt Dashlane automatisch nieuwe, sterke wachtwoorden aan waarmee de oude wachtwoorden in je kluis overschreven worden.

Dit kan ook voor bestaande wachtwoorden in je kluis die zwak of zijn of die je voor meerdere accounts gebruikt hebt. In de app kun je zien of je zwakke of identieke wachtwoorden in je kluis hebt staan en welke accounts mogelijk door hackers zijn aangetast. Bovendien kun je met de wachtwoordgenerator van Dashlane sterke wachtwoorden voor nieuwe accounts aanmaken.

Gratis

Dashlane geeft waarschuwingen op je Apple Watch weer waarop je kunt reageren.

De Android- en iOS-apps zijn net als de desktop-apps volledig functioneel. Vanaf versie 3.1 kun je Dashlane ook op je Apple Watch gebruiken. Je kunt notificaties krijgen wanneer er inbreuk op een website is gemaakt, en je direct vanaf je pols het wachtwoord veranderen. Vanaf de Apple Watch kun je echter slechts één wachtwoord tegelijk veranderen. Wachtwoorden die je op je Apple Watch gevonden hebt kun je naar je iPhone kopiëren om op die manier naadloos op sites en apps in te loggen.

Dashlane is gratis, maar als je je wachtwoorden tussen verschillende apparaten wilt kunnen synchroniseren, een beveiligde back-up van je account wilt hebben, of overal online toegang tot je wachtwoorden wilt kunnen krijgen, moet je een Premium abonnement nemen (39,99 Amerikaanse dollar per jaar).

1 Reactie(s) op: Beheer je wachtwoorden met Dashlane

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 april 2016 16:17 Anoniem
  Dashlane!

  Ik heb het programma al enkele keren geïnstalleerd, maar…. Als ik dan klik op Password Changer krijg ik een schermpje waarin te lezen valt dat niet al mijn credentials aanwezig zijn. Hoe krijg ik die er dan alsnog in (wat is het overigens?)? Ik kan in elk geval niet gewoon aanvinken en dan het betreffende password veranderen. Die mogelijkheid verschijnt niet, doet zich niet voor.
  Ik heb Windows 10.
  Kunt u mij helpen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.