'Nieuwe Apple TV komt in september'

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 03 augustus 2015 10:05

Algemeen

Er komt in september een nieuwe versie van Apple TV op de markt. Het entertainmentsysteem van Apple heeft een aantal nieuwe functies in vergelijking met zijn voorganger uit 2012. Dit meldt Buzzfeed.com op basis van zeer goed ingevoerde bronnen.

De website meldde eerder al dat Apple deze zomer met een opvolger zou komen voor haar inmiddels vrij oude entertainmentsysteem. Door omstandigheden binnen het Amerikaanse elektronicaconcern is de lancering echter uitgesteld tot september. De nieuwe generatie van Apple TV zou die maand op de jaarlijkse persconferentie gepresenteerd moeten worden volgens de bronnen.

Nieuwe features Apple TV 2

Er zal een aantal veranderingen te zien zijn bij de nieuwe Apple TV. De belangrijkste vernieuwing is de langverwachte App Store en de software development kit die de ontwikkelaars in het systeem brengen dat nodig is om alle apps te kunnen ontwikkelen en installeren.

Er zal ook een nieuwe afstandsbediening bij Apple TV geleverd worden die een touchpad ingang heeft. De Apple TV zelf zal daarbij over meer geheugen beschikken en het besturingssysteem zal flink op de schop gaan. Het besturingssysteem zal onder meer een Siri-ondersteuning krijgen om de televisie met je stem te besturen.

Of de geruchten kloppen zal in september blijken, wanneer Apple niet alleen de nieuwe iPhones uit de doeken doet, maar mogelijk dus ook de Apple TV 2.

0 Reactie(s) op: 'Nieuwe Apple TV komt in september'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.