´Nieuwe Apple TV gaat op iOS 9 draaien´

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 18 augustus 2015 11:50

Algemeen

De nieuwste Apple TV, die naar verluidt in september gepresenteerd gaat worden, zal gaan draaien op iOS 9. Dat melden althans anonieme bronnen. Het besturingssysteem zou zijn aangepast voor Apple TV.

De website 9to5mac meldt op basis van bronnen dat de nieuwe Apple TV gaat draaien op iOS 9 en onder andere gebruik zal maken van Siri, zodat het systeem ook met je stem bestuurd kan worden. Ook zal de opslagruimte vergroot worden naar 32 GB en gaat er een snellere processor in het apparaat zitten. Het RAM geheugen zal worden verdubbeld, van 512 MB naar 1 GB.

Nieuw design en App Store

Naast de interne veranderingen van de Apple TV zullen er ook veranderingen in het design te zien zijn. Het kastje zal dunner worden, maar wel breder. De behuizing zal van plastic worden, zodat de wifi- en bluetooth-signalen goed door de behuizing heen kunnen. Tevens melden de bronnen dat het mogelijk zal worden om externe apps op de Apple TV te zetten. Er zal een speciale App Store komen waar alleen apps worden aangeboden die geschikt zijn voor Apple TV.

We moeten echter nog maar afwachten of de nieuwe Apple TV daadwerkelijk in september 2015 wordt gepresenteerd, aangezien er nog geen officieel bericht vanuit Apple is gekomen.

0 Reactie(s) op: ´Nieuwe Apple TV gaat op iOS 9 draaien´

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.