Apple plaatst bestelling voor Siri-speaker

Door: Lub Snoek | 04 mei 2017 09:58

Nieuws

Apple heeft bij Inventec een bestelling geplaatst voor een slimme Siri-speaker. Dat blijkt uit een rapport van Economic Daily News.

Het nieuws is gebaseerd op bronnen uit de productieketen, aldus DigiTimes. Apple ging al eerder een samenwerking aan met Inventec bij het fabriceren van de AirPods. Nu heeft de Amerikaanse techgigant dus een bestelling geplaatst voor slimme speakers. Lees ook: Bekijk de batterijduur van je iPhone op je Mac.

Siri

Er gingen al eerder geruchten over een slimme speaker van Apple. Analist Kuo Ming-chi, een analist bij KG Securitites, meldde al eerder dat Apple de concurrentie wil aangaan met onder andere Echo van Amazon met een eigen Siri-speaker. De speaker zou draadloos bestanden kunnen streamen via AirPlay en spraakcommando's van Siri kunnen begrijpen.

De Siri-speaker van Apple zou een ontwerp krijgen dat sterk lijkt op het model van de Mac Pro die Apple nu verkoopt. In een soortgelijke behuizing zouden zeven tweeters en een woofer zijn verwerkt. Hierdoor kan de speaker een 360-graden geluid creëren.

Amazon

Amazon was de eerste fabrikant die spraakbestuurde assistentes onderdeel maakte van de huiskamer. Met Alexa konden gebruikers opdrachten geven aan slimme huishoudelijke apparaten. Ook verschenen er speciale speakers met deze functionaliteit, genaamd Amazon Echo. Enkele jaren later kwam Google met Google Home, een directe concurrent van Amazon Echo.

Voor het maken van de Echo-speaker werkt Amazon samen met Foxcon, die tevens de belangrijkste producent is voor Apple. De kans is aanwezig dat Apple bewust met Inventec in zee gaat, vanwege de betrokkenheid van Foxcon bij Amazon.

Waarschijnlijk wordt de nieuwe speaker van Apple aangekondigd tijdens WWDC, de ontwikkelaarspersconferentie van Apple.

Afbeelding: Concept Art van de Siri-speaker.

0 Reactie(s) op: Apple plaatst bestelling voor Siri-speaker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.