Apple richt zich op scholen

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 27 maart 2018 17:55

Nieuws

Tijdens het Let's take a Field Trip-event van Apple in Chicago, lag de nadruk zwaar op educatie en scholen. Het bedrijf wil vooral het idee tegenspreken dat iPads hun langste tijd gehad hebben in het klaslokaal. De nieuwe iPad met Pencil moeten daar bij helpen, en nieuwe apps moeten onderwijzers massaal over de streep trekken.

Update: Inmiddels kun je de video van het evenement bekijken op de website van Apple.

Zo heeft Apple aangekondigd dat Classroom, een app waarmee de voortgang van studenten op de iPad kan worden bijgehouden, na de zomer ook naar de Mac komt. Daarnaast lanceert het bedrijf een app genaamd Schoolwork. Deze app moet het eenvoudiger maken voor onderwijzers om opdrachten (handouts) mee te geven aan leerlingen, waarbij wederom de voortgang van het werk in de gaten kan worden gehouden. Het bedrijf haastte zich wel erbij te vermelden dat privacy een belangrijk onderdeel is van dit platform, en dat leerlingen niet het gevoel hoeven te hebben dat ze constant in de gaten worden gehouden (in ieder geval niet door Apple).

Leren programmeren

Daarnaast wil Apple meer nadruk leggen op leren programmeren. Zo heeft het bedrijf gewerkt aan een update van de app Swift Playgrounds, waarmee kinderen eenvoudig de basisstappen van programmeren kunnen leren. Dit programma wordt uitgebreid met een AR-module. Ook lanceert het bedrijf een nieuw lesplan, genaamd ‘Everyone can Create’, een platform waarmee het gebruik van technologie om creatief bezig te zijn wordt gestimuleerd. Hoe dit er precies uit komt te zien - en of scholen in Nederland hier ook op korte termijn van kunnen profiteren - blijft onduidelijk. Helder is in ieder geval wel dat Apple met dit charmeoffensief voor scholen de educatieve industrie opnieuw voor zich probeert te winnen.

0 Reactie(s) op: Apple richt zich op scholen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.