'Apple heeft partner voor opladen op afstand'

Door: De Telegraaf | 08 februari 2016 10:45

Algemeen

Onlangs doken geruchten op dat Apple werkt aan een manier om iPhones en iPads op afstand op te laden. Volgens MacRumors is Apple zelfs een samenwerking aangegaan om de techniek in de vingers te krijgen. Het zou gaan om Energous, het bedrijf achter WattUp, een oplaadtechniek waarop stroom een afstand van 5 meter kan overbruggen.

Draadloos opladen is niets nieuws meer in de smartphone-industrie, maar draadloos opladen op afstand wel. Nu moeten smartphones en tablets nog op een dock of een magnetisch plaatje gelegd worden, maar Apple wil daar dus verandering in brengen. Om energie over een afstand van maximaal 5 meter te transporteren gebruikt WattUp radiofrequenties.

Geen aux-poort maar een lightning-poort in nieuwe Iphone

Het draadloos opladen zoals we het nu al kennen is overigens geen techniek die je van Apple hoeft te verwachten. Het bedrijf heeft al meerdere malen laten weten dat het geen voordelen ziet in draadloos opladen als een iPhone of iPad nog steeds op een vaste plaats moet liggen. Dat er nu wordt gekeken naar draadloos laden op afstand, heeft vermoedelijk te maken met het wegvallen van de aux-poort in nieuwe iPhones. Apple wil volgens insiders in de volgende generatie iPhones alleen nog een Lightning-poort stoppen. Die poort moet dan ook worden gebruikt voor je koptelefoon. Om zowel je koptelefoon te kunnen gebruiken als je iPhone op te laden, heb je dus een alternatieve oplaadmethode nodig.

0 Reactie(s) op: 'Apple heeft partner voor opladen op afstand'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.