'Apple komt in 2019 met auto'

Door: De Telegraaf | 22 september 2015 09:41

Nieuws

Apple wil al in 2019 elektrische auto's op de markt gaan brengen. Dat meldden bronnen rond de techreus maandag aan zakenkrant Wall Street Journal. Het bedrijf zou de inspanningen om de auto de weg op te krijgen versnellen en zou 2019 als streefdatum hebben gesteld.

Apple doet al meer dan een jaar onderzoek naar de Apple-auto. Het project heeft de codenaam Titan, zo meldde WSJ en naar verluidt wordt het 600-koppige team dat werkt aan de auto, verdrievoudigd. Lees ook: Upgrade je oude auto met je iPhone.

Hoewel Apple experts heeft ingehuurd die bekend zijn met onbemande auto's is het geenszins zeker dat de Apple-auto volledig autonoom wordt. Volgens de bronnen zijn dat plannen voor de langere termijn.

Geruchten Apple Car

Sinds begin dit jaar duiken in de media berichten op dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een zelfrijdende elektrische auto. Het technologieconcern wil er over het algemeen niets over kwijt. Wel hintte topmanager Jeff Williams van Apple tijdens een conferentie in mei op het gegeven. ,,De auto is het ultieme mobiele apparaat, niet waar?'', zo liet hij optekenen. Waarna hij eraan toevoegde dat Apple naar vele markten kijkt.

0 Reactie(s) op: 'Apple komt in 2019 met auto'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.