8 handige sites voor je feestje

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 20 januari 2018 08:59

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

De feestdagen zitten erop, maar een feestje geven kan altijd. Het organiseren echter altijd blijft een hoop werk. Gelukkig zijn er heel wat online tools die je hierbij goed kunnen helpen. Wij lichten een aantal handige sites voor je feestje uit.

Tip 01: Facebook

Bij een feestje denk je misschien niet direct aan Facebook. Toch is de sociale netwerksite een heel logische keuze als het gaat om organisatie. De reden daarvoor is dat Facebook ten eerste waarschijnlijk al een groot deel van je vrienden en/of familie in kaart heeft gebracht én dat het extreem makkelijk is om mensen uit te nodigen. Je doet dat door een evenement aan te maken (Evenementen vind je onder het kopje Verkennen in de linkerkolom op Facebook). Je kunt een evenement zowel privé maken als openbaar, waarbij we het laatste (afhankelijk van het feestje) sterk afraden, omdat iedereen én z’n moeder zich kan aanmelden om te komen. Wanneer je een evenement hebt gemaakt kun je heel eenvoudig al je Facebook-contactpersonen uitnodigen, en zij kunnen vervolgens aangeven of ze komen of niet. De definitieve gastenlijst kun je uitdraaien als Excel-sheet en je kunt via de evenementenpagina heel eenvoudig communiceren met alle genodigden. Er zit nog wel een nadeel aan: je zult de mensen die geen Facebook hebben alsnog handmatig moeten uitnodigen.

Tip 01 Met Facebook kun je prima feestjes organiseren, maar je gasten moeten dan wel een account hebben.

Echt contact

In dit artikel laten we je allerlei handige sites zien die je kunnen helpen bij het organiseren van je feestje. Waar je echter rekening mee moet houden, is dat niet iedereen handig is met dit soort diensten en dat ook lang niet iedereen met regelmaat zijn of haar e-mail checkt. Het is dan ook belangrijk om niet alleen maar op dit soort diensten te leunen. Als bepaalde mensen niet reageren, ga er dan niet automatisch van uit dat ze niet willen komen, maar bel ze even op. Dat voorkomt vervelende situaties achteraf.

Tip 02: Feest-site

Het is natuurlijk ideaal wanneer je voor je feestje of evenement een website zou kunnen bouwen waarop mensen zich kunnen aanmelden, informatie kunnen vinden enzovoort. Dat is uiteraard heel veel werk en kost in sommige gevallen ook nog eens heel veel geld. De makers van Jimdo hebben daar een oplossing voor bedacht: je kunt namelijk via hun website een eigen mini-site genereren. Het aanmaken van een site is kinderlijk eenvoudig: je klikt op Aanmelden, kiest een ontwerp en maakt vervolgens je account aan (dat kan met je e-mailadres maar ook met Facebook). Vervolgens klik je op Nieuwe website en kies je wat voor soort website je wilt. Daarna kies je een betaalplan, en het mooie is dat je prima kunt kiezen voor het gratis plan. Je krijgt dan alle functionaliteiten, maar wel een url binnen het subdomein .jimdo.com (wat niet echt boeit, want de site is toch tijdelijk voor een feestje). Het inrichten van je website is vervolgens kinderlijk eenvoudig. Je vult wat informatie in, linkt naar je contactformulier, en voilà, je hebt een perfecte interactieve uitnodiging. Je kunt er zelfs een webwinkel aan hangen zodat mensen kaartjes kunnen kopen, mocht dat nodig zijn. Het is allemaal drag and drop, dus je sleept heel eenvoudig je website in elkaar.

Tip 02 Bouw een kleine minisite waarmee mensen zich kunnen aanmelden.
Per post of per mail, zelf ontworpen of kant-en-klaar: wat voor uitnodiging stuur jij?

Tip 03: Uitnodigingen

Mensen komen natuurlijk niet vanzelf naar je feestje: je zult mensen toch echt moeten uitnodigen. Dat kan natuurlijk door ze allemaal afzonderlijk een kaartje of een e-mail te sturen, maar ook daar zijn handige tools voor. Wil je een fysiek kaartje sturen, dan is Greetz.nl een fijne site. Je maakt je kaartje, vult de adressen in en klaar ben je. Het nadeel is dat dit, als je veel mensen wilt uitnodigen, behoorlijk in de papieren kan lopen. In dat geval is Drukzo.nl een goed alternatief. Hier kun je voor een fractie van de kosten bij Greetz héél veel kaarten bestellen. Je moet ze dan alleen nog wel zelf even op de post doen, en dat is ook niet gratis natuurlijk. Om eenvoudig online uitnodigingen te sturen is Uitgenodigd.nl een goede site. Je kiest simpelweg wat voor uitnodiging je wilt sturen, selecteert daar een ontwerp bij en op wat voor manier de ontvangers kunnen reageren (dat kan ook in dialect, een grappige optie). Je houdt eenvoudig bij wie er wel en niet komt. Kosten? Ongeveer vier euro per feestje, dus dat is te overzien.

Tip 04: Lootjes trekken

Wanneer het feestje gaat om sinterklaas, of om een andere gebeurtenis waarbij het de bedoeling is dat de genodigden elkaar cadeautjes geven, dan moeten er natuurlijk lootjes worden getrokken. Dat is nogal een gedoe, omdat iedereen daarvoor bij elkaar in een ruimte moet zijn, en dan wil het ook nog gebeuren dat juist die ene persoon de persoon trekt met wie het niet mee botert enzovoort. Dat kun je allemaal voorkomen door je lootjes online te trekken. Een perfecte site daarvoor is Lootjestrekken.nl – en het kost je nog eens niets ook. Je geeft simpelweg aan met wie je van plan bent om het feestje te gaan vieren, vult al hun e-mailadressen in en maakt het feestje aan. Vervolgens kun je nog aangeven welke koppelingen je wilt uitsluiten (dus dat neef Jan onmogelijk tante Tina kan trekken) en daarna trek je de lootjes. Iedereen krijgt een mailtje, en zodra iedereen heeft ingelogd worden de koppelingen gemaakt. Deelnemers kunnen vervolgens ook heel eenvoudig hun wensenlijstje opgeven, en de ontvanger van het lootje kan anoniem vragen stellen als hij of zij daar behoefte aan heeft. Echt een site waarmee je jezelf heel wat tijd (en ellende) kunt besparen.

Tip 04 Lootjes trekken? Je zou wel gek zijn als je dat zelf doet. Gebruik er een site voor.

0 Reactie(s) op: 8 handige sites voor je feestje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.