7 tips om alles uit widgets te halen in iOS 9

Door: Richard Veenstra | 07 maart 2016 07:13

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

5 Spel

Een widget kan statisch zijn en alleen informatie leveren, maar sommige widgets zijn interactief. Minesweeper - Widget Edition kost wel 99 cent, maar je kunt dan wel een spelletje mijnenveger direct vanuit het berichtencentrum spelen. In de app kun je het niveau instellen, maar vanuit de widget heb je ook toegang tot de instellingen door op het tandwiel te tikken. Om een veld als mijn aan te wijzen, houd je je vinger op het veld en er verschijnt een vlaggetje.

Minesweeper - Widget Edition

Score 4,5 sterren

Prijs € 0,99

Omvang 539 KB

6 Sportuitslagen

Sportfanaten moeten de app 365Scores op hun iPhone hebben staan. In de app geef je aan welke uitslagen je wilt volgen. Allereerst kies je één of meerdere favoriete teams, daarna kun je competities selecteren. Als je meer over een bepaalde wedstrijd wilt weten, tik je erop in de widget en word je naar de app geleid. Hier vind je vervolgens statistieken en navigeer je eenvoudig naar eerdere wedstrijden van de twee teams. De app is vooral gericht op voetbal, maar ook sporten als rugby, tennis, basketbal en volleybal vind je terug.

365Scores - Uitslagen & Voetbalnieuws

Score 4 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 68,2 MB

7 Meerdere widgets

Als je meerdere handige widgets in je berichtencentrum wilt weergeven, installeer dan de app Vidgets. Open de app en kies welke widgets je aan het berichtencentrum wilt toevoegen door op de plus onderin te tikken. Onder System vind je bijvoorbeeld mooi vormgegeven widgets om te zien hoeveel batterij je nog hebt en hoeveel vrije schijfruimte er nog op je iPhone is. Onder App Launcher selecteer je apps die je vaak gebruikt en de meters onder Network Speed Monitor geven je een duidelijk beeld van de snelheid van je wifi-, 3G- of 4G-netwerk.

Ook de gegevens van je gps-ontvanger zijn in te zien, door op Altitude te tikken weet je precies hoe hoog je je bevindt en de Speedometer vertelt je hoe snel je loopt of rijdt. Wil je een digitale waterpas als widget toevoegen, kies dan voor Level onder Motion. Tot slot heeft Vidgets ook nog een heleboel apps voor het weer, je agenda en de tijd. Je kunt zelf de volgorde van de widgets bepalen en als je verschillende widgets van elkaar wilt scheiden, voeg je een lijn toe door op Separator te tikken. Een lege ruimte voeg je toe door op Spacer te tikken. Door twee keer op een widget in de app te tikken, kun je instellingen wijzigen of de kleur veranderen. Voor deze laatste functie moet je wel een in-app-aankoop doen.

Vidgets

Score 5 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 16,2 MB

0 Reactie(s) op: 7 tips om alles uit widgets te halen in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.