De 5 beste Nederlandse tech-podcasts

Door: Stefanie Katzenbauer | 03 juni 2018 09:26

Review

Als techneut en techliefhebber wil je natuurlijk graag zo volledig mogelijk op de hoogte zijn van het laatste technische nieuws. Dit kan makkelijk vanuit je luie stoel zonder enige inspanning. Het enige dat je hoeft te doen is een podcast aanzetten. Daarom zetten wij graag zes Nederlandse tech-podcasts voor jou op een rijtje.

De Technoloog - achtergrond bij het nieuws

De Technoloog is een podcast die onderdeel is van BNR nieuwsradio. Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg gaan tijdens deze podcast in gesprek met experts over de laatste technologische ontwikkelingen. In een uur tijd wordt een onderwerp volledig behandeld en ook geplaatst in de huidige maatschappij en de invloed van deze technologie daarop. De onderwerpen variëren van virtual technology tot slimme energie tot de toekomst van de Bitcoin.

Doordat deze podcast een onderdeel is van BNR nieuwsradio luistert het weg als heerlijke radio maar dan on demand. Je luistert de podcast hier maar hij is ook te vinden op Spotify.

Cryptocast – alles over cryptocurrency

Eveneens van BNR nieuwsradio en gepresenteerd door Herbert Blankesteijn in samenwerking met Boris van de Ven, is Cryptocast. Deze podcast is volledig gecentreerd rond cryptocurrency en praat je wekelijks in een uur bij over het laatste cryptonieuws. Ook hier worden beide presentatoren vergezeld door een gast expert. De afleveringen gaan over de nieuwste ontwikkelingen van cryptocurrency tot manieren hoe je dit gratis kan vergaren. De podcast is relatief nieuw en bestaat pas sinds februari 2018 maar weet elke week weer opnieuw het onderwerp vanuit een andere invalshoek te benaderen.

Je luistert Cryptocast via Spotify of hier via de site van BNR.

Techsnacks – hapklare techonderwerpen

Techsnacks behandelt in veertig minuten vier verschillende onderwerpen. De podcast wordt gepresenteerd door Raymon Mens en Maarten van Woerkom, beide techliefhebbers en Applefanaten. De podcast bestaat sinds 2015. De onderwerpen worden in tien minuten kort besproken en hebben te maken met nieuwigheid en actualiteit. In Techsnacks worden ook onderwerpen besproken die tech-gerelateerd zijn zoals nieuwe series, apps of games. Daarnaast krijg je in de veertig minuten ook af en toe het een en ander mee uit het persoonlijke leven van de presentatoren.

Je beluistert de podcast via Spotify of via de website.

NOS op 3 Techpodcast – technieuws voor jong en oud

NOS 3 richt zich op jongeren en dat is ook absoluut aan deze podcast te horen. Met een frisse openingstune word je wakker geschud en in een halfuur bijgepraat van het laatste technieuws. Deze onderwerpen zijn dan ook niet zomaar gekozen maar spelen in op de actualiteit in de techwereld en geven daar wat meer achtergrondinformatie over.

De podcast richt zich naast het laatste technieuws ook op de ontwikkelingen rond sociale media. Het bespreken van apps, nieuwe functies in de sociale apps en de populariteit ervan, is dan ook niet vreemd.

Ook hier is te horen dat de podcast gemaakt wordt door nieuws- en radiomakers. In de podcast worden interviews en nieuwsverslagen opgenomen. Hiervoor is regelmatig een redacteur op locatie aanwezig om de audio op te nemen en te monteren.

Je luistert de NOS op 3 podcast via deze Soundcloudpagina. 

Met nerds om tafel – voor en door nerds

De vier zelfbenoemde nerds die de podcast ‘met nerds om tafel’ maken, plaatsen wekelijks een nieuwe aflevering van hun podcast online. Wil je deze podcast van begin tot eind luisteren? Dan heb je wat extra geduld nodig. Deze podcastafleveringen kunnen namelijk over de 1,5 uur duren. Maar dan heb je ook wat: de onderwerpen worden door échte techliefhebbers besproken en de frustraties over bepaalde techzaken komen dan ook af en toe opborrelen. Als luisteraar en kenner zul je ongetwijfeld een moment van eensgezindheid ervaren.

Daarnaast worden ook de échte ‘nerdonderwerpen’ besproken zoals comics, games en superheldenfilms. Je luistert de podcast via de website.

0 Reactie(s) op: De 5 beste Nederlandse tech-podcasts

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.