15 beste iPhone-games om samen te spelen

Door: Richard Borgman | 11 april 2016 10:32

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3

Draw Something Classic ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 109,1 MB

Er was een moment dat de hele wereld Draw Something leek te spelen. De makers beweren dat er meer dan 7 miljard tekeningen met de app zijn gemaakt - dat geloven we meteen. Het goede nieuws is dat de game nog steeds wordt voorzien van updates en dat nog veel mensen de app spelen, dus willekeurige tegenstanders zijn altijd voorhanden. Ook tekeningen maken en raden met een vriend of familielid is zo opgezet via Facebook.

Plus Simpele speelstijl met veel leuke extra content.

Min Jammer dat je niet onbeperkt kunt spelen.

Spaceteam *****

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang177,1 MB

Dit krankzinnige spel is het leukst als je het met z'n vieren speelt. Daarbij kun je van alles gebruiken: iPhones, iPads, een iPod touch en zelfs Android-apparaten via wifi of bluetooth. De bedoeling is gezamenlijk een ruimteschip door het heelal te loodsen en de juiste knoppen, regelaars en schakelaars te gebruiken. De grap is dat de aanwijzingen op het scherm voor andere spelers zijn bedoeld, waardoor het een kakafonie van opdrachten als 'Zet de Voltrobot op 3' wordt.

Plus Met z'n vieren maffe dingen schreeuwen werkt op de lachspieren.

Min Het spel had iets makkelijker kunnen beginnen.

Heads up! ****

Prijs € 1,09 (+ in-app-aankopen)

Omvang157,4 MB

Er zijn weinig apps die je vragen om je iPhone tegen je voorhoofd te houden, maar in Heads Up! is het een essentieel onderdeel van de ervaring. Op het scherm verschijnt een woord dat de degene met de iPhone op zijn voorhoofd moet raden. De andere spelers mogen aanwijzingen geven. Het standaard spel heeft al behoorlijk wat woorden om een tijd te spelen, maar je kunt zelf nieuwe thema's aanschaffen, zoals superhelden of de jaren negentig.

Plus Leuk voor op feestjes: iedereen begrijpt het meteen.

Min Jammer dat er geen Nederlandse versie is.

Letterpress - Word Game ***

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 34,3 MB

In Letterpress probeer je niet alleen woorden te vormen om je tegenstander de loef af te steken, het gaat er ook om dat je de letters op het veld jouw kleur weet te geven. Een vleugje strategisch inzicht helpt dus. De gratis versie werkt prima, maar als je eenmaal meer dan twee potjes tegelijk wilt spelen (de zetten vinden om de beurt plaats) is het zaak de in-app-aankoop van twee euro te overwegen.

Plus Mooie, duidelijke interface.

Min Helaas nog steeds niet verkrijgbaar in het Nederlands.

Badland *****

Prijs € 0,99

Omvang224,5 MB

Badland is misschien niet het eerste spel waar je aan denkt als je op zoek bent naar een spel om samen te spelen. Toch heeft de prachtige game, bekroond met allerlei prijzen en nog steeds populair, een speciale spelstand waarin je met z'n tweeën op hetzelfde scherm door de vreemde levels kunt navigeren. Tik op het scherm om je hoofdpersoon of -personen langs gevaren en obstakels te loodsen en zorg dat je samen het eind haalt.

Plus Met maximaal vier spelers tegelijk door een level zweven.

Min Het is best lastig om bij te houden 'wie je bent'.

0 Reactie(s) op: 15 beste iPhone-games om samen te spelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.