Zo geef je iTunes 12 z'n vertrouwde uiterlijk terug

Apple is er niet vies van om z'n software af en toe van een flinke metamorfose te voorzien. Dat is prima, maar daar zit je niet altijd op te wachten. Zo zijn veel mensen niet heel gelukkig met iTunes 12, en willen ze het liefst het uiterlijk van 11 terug. Helemaal kan dat niet, maar we komen ver...

Nummers in plaats van albums

Het leek Apple een heel goed idee om standaard Albums weer te geven in plaats van Nummers. Wat ons betreft een vreemde beslissing, aangezien het feit dat we alles nu in een centraal archief hebben, juist betekent dat we steeds vaker nummers luisteren dan specifieke albums. Rechtsboven zie je een uitklapmenu, waarmee je de weergave weer terug kunt zetten op Nummers. Lees ook: Automatisch liedjes overslaan met Denied.

© PXimport

Een standaard albumweergave slaat nergens op. Laten we dat herstellen.

Kolombrowser

Ook zouden we het fijn vinden om de oude vertrouwde kolombrowser weer te zien, zodat we boven de resultaten nog kunnen navigeren op artiest, genre enzovoort. Klik hiervoor eerst het menu aan, door linksboven op het pictogram te klikken met het pijltje naar beneden en vervolgens op Menu balk tonen. Klik nu op Weergave / Kolombrowsers / Kolombrowser tonen. Dat ziet er alweer een stuk vertrouwder uit.

© PXimport

Mis je de kolombrowser? Dan voeg je die toch gewoon toe?

Zijbalk

Ben je in het menu op zoek naar een methode om de zijbalk met o.a. afspeellijsten tevoorschijn te toveren? Dan kun je lang zoeken, want die optie zit elders. Bovenin zie je de opties Mijn muziek, Afspeellijsten, Match en iTunes Store. Wanneer je op de knop Afspeellijsten drukt, verschijnt de zijbalk automatisch weer, terwijl je andere wijzigingen van kracht blijven. Zo voelt iTunes in ieder geval weer een stuk bekender en kun je langzaam wennen aan de interface van versie 12.

© PXimport

De zijbalk kun je ook weer heel eenvoudig terughalen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten