Publieke bèta iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar

© PXimport

Publieke bèta iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar

Geplaatst: 10 juli 2015 - 05:38

Aangepast: 24 november 2022 - 11:28

Jeroen Kuiper

Vandaag zijn de publieke bèta's van iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar geworden. De bèta's waren al beschikbaar voor ontwikkelaars maar zijn nu voor iedereen toegankelijk.

Op 8 juni kondigde Apple de beide besturingssystemen aan op de WWDC in San Francisco en sindsdien verschenen er al diverse bèta's voor ontwikkelaars van apps. Vanaf vandaag kunnen ook 'gewone' mensen de bèta's installeren op hun Apple device. Wil je de bèta's installeren dan moet je je wel aanmelden als bèta-tester en Apple laten weten wat je bevindingen zijn. Hiermee help je Apple om de besturingssystemen zo goed mogelijk af te leveren als de definitieve versies uitkomen later dit jaar.

Lees ook: Zo installeer je de bèta van iOS 9

Lees ook: De publieke bèta van OS X El Capitan installeer je zo

Aandacht voor prestaties en nieuwe features

In de nieuwe versies van iOS en OS X is er veel aandacht besteed aan het verbeteren van de stabiliteit en prestaties van de besturingssystemen, maar er zijn ook weer nieuwe features toegevoegd. Zo wordt in iOS 9 een nieuw lettertype gebruikt, is er een multi-task optie voor de iPad toegevoegd en is de Shift-knop verbeterd. In OS X El Capitan is Spotlight onder handen genomen en is de ontwikkeltool Metal geïntegreerd waarmee games mooier en efficiënter draaien op je Mac.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten