Norton Security 2015 - Eén voor allen!

© PXimport

Norton Security 2015 - Eén voor allen!

Geplaatst: 26 maart 2015 - 08:34

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Edmond Varwijk

Het is vreemd dat er van beveiligingsproducten vaak verschillende versies bestaan. Dit ziet Symantec nu ook. Norton AntiVirus, Norton Internet Security én Norton 360 worden als één product aangeboden. Deze Norton Security beschermt Windows, Mac en Android- en iOS-toestellen.

Voortaan is er dus alleen nog Norton Security en beperkt de keuze zich tot wel of geen online back-up. Dit laatste kan bovendien alleen met Windows. Norton Security beveiligt behalve pc en Mac ook smartphones en tablets met Android en iOS. De functionaliteit verschilt per besturingssysteem. Bij de smartphones en tablets richt Norton Security zich op het terugvinden van verloren of gestolen apparaten, het op afstand blokkeren en leegmaken van een apparaat en het back-uppen van contacten. Lees ook: De 4 tekenen van malware - Zo ontdek je of je de dupe bent.

Bescherming

Het belangrijkste onderdeel is de antimalware. Symantec geeft hierbij op Windows en Mac een "100% beschermingsgarantie", maar die garantie betekent niet dat je wanneer jouw pc of Mac besmet raakt, je schadeloos wordt gesteld, maar wel dat je geld terugkrijgt wanneer ook een Norton-expert de malware niet verwijderd krijgt.

© PXimport

Norton Security is eenvoudig te gebruiken met heldere opties en duidelijk kleurgebruik.

De tweede belangrijke beveiligingsfunctie richt zich op identiteitsbescherming. Identity Safe is een wachtwoordmanager die het je mogelijk maakt om voor elke website of online service een uniek en sterk wachtwoord te gebruiken. De logingegevens worden online bewaard en gesynchroniseerd met verschillende apparaten. Behalve logingegevens kun je in Identity Safe ook adressen en betaalgegevens opslaan zoals creditcard- en rekeninggegevens. Dit onderdeel heeft nog wel een update nodig voor het echt bruikbaar is. Behalve dat de vertaling hier rampzalig is, is het niet mogelijk bij de rekeninggegevens met IBAN-nummers te werken.

Tevens ontbreekt bijvoorbeeld PayPal. Andere handige functies in Norton Security zijn de firewall, antispam en de browserplug-in die helpt onveilige sites te mijden. Via de vernieuwde beheerportal kan de beveiliging door Norton Security op alle apparaten eenvoudig worden aangepast.

Conclusie

De overgang naar nog maar één beveiligingsproduct verdient lof. Of het voor elke koper even gunstig uitpakt is afhankelijk van je vorige versie. Had je Norton 360, dan ben je nu goedkoper uit, had je een basic-versie zoals Norton AntiVirus dan wordt het product flink duurder, al krijg je dan ook wel bescherming vooral meer apparaten.

De functionaliteit is overwegend goed, maar ook sober. Dat geldt voor de nog beperkte functionaliteit op smartphones en tablets maar toch ook wel voor Mac OS X en Windows. Wat je verwacht is er, maar ook niets meer dan dat.

Meer lezen?

Regelmatig testen we verschillende antivirussoftware, kijk hier voor een overzicht.

© PXimport

IdentitySafe lijdt onder een minder geslaagde vertaling en incompatibiliteit met IBAN-rekeningnummers.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Eén product

Eenvoudig

Minpunten

Licentie beperkt

Geen IBAN

Vertaalfouten

Functionaliteit iOS

Conclusie

Norton Security 2015 -------------------- **Prijs** € 46,99 (1 apparaat, 1 jaar) € 62,99 (5 apparaten, 1 jaar) **Taal** Nederlands **OS** Windows XP/Vista/7/8/8.1 OS X 10.7 Android iOS **Website** [http://nl.norton.com](http://nl.norton.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten