Met dit trucje kun je oneindig inzoomen op foto's op je iPhone

© PXimport

Met dit trucje kun je oneindig inzoomen op foto's op je iPhone

Geplaatst: 22 juni 2016 - 03:05

Aangepast: 14 december 2022 - 11:57

Redactie ID.nl

Op je iPhone of iPad kun je uiteraard op foto's inzoomen wanneer je deze in de Foto's-app bekijkt. Standaard is het echter alleen mogelijk om tot een bepaald percentage in te zoomen. Maar bij het bewerken van foto's is het natuurlijk handig om veel verder in te kunnen zoomen.

Gelukkig kan dit (Live Photos uitgezonderd). Het is niet duidelijk of we hier te maken hebben met een bug of met een verborgen functie, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen of deze truc zal blijven werken. Het lijkt eerder om een bug te gaan. Lees ook: Zo kun je foto's van je iPhone halen zonder iTunes.

Oneindig zoomen

Open de foto waarop je oneindig wilt inzoomen in de Foto's-app op je iPhone of iPad. Druk bovenaan het scherm op Wijzig. Druk op het vierkantje met pijltjes om naar de rotatieoptie te gaan. Druk op het vierkantje met het naar links wijzende pijltje om de foto 90˚ te roteren. Druk vervolgens op Gereed.

© PXimport

Wijzigen, draaien, en zoomen maar!

Zodra de foto geroteerd is, is het ineens mogelijk om oneindig in te zoomen. Als je te ver inzoomt raak je al gauw het overzicht kwijt omdat je alleen maar uitvergrote pixels te zien krijgt, en foto's worden bij te ver inzoomen al gauw onscherp.

Als je de foto weer naar de originele oriëntatie terug roteert, is het niet meer mogelijk om oneindig in te zoomen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten