Zo maak je een Portret-foto op je iPhone

Met de komst van iOS 10.1 kreeg je op de iPhone 7 Plus toegang tot de béta-versie van de Portret-functie. Dankzij deze nieuwe opname-modus kun je je foto’s voorzien van een diepte-effect.

Camera

Je vindt de functie bij de andere functies in Camera. Bij het openen van de Camera is de smartphonecamera in de Foto-modus. Door naar links te swipen, selecteer je de Potret-modus. Lees ook: Ontgrendel je iPhone met iOS 10 zoals in iOS 9.

Als de Portret-modus is geactiveerd, loop je naar datgene wat je wil fotograferen. Ga dichtbij staan en tik op het scherm om op het onderwerp te focussen. Je kan onderin het scherm de melding krijgen om meer afstand te nemen van je onderwerp. Als je deze melding krijgt, doe je simpelweg wat stappen achteruit.

Media has no description

© PXimport

Media has no description

© PXimport

Spiegelreflex

Op het moment dat de Portret-modus wordt geactiveerd, zie je ‘Diepte effect’ in beeld komen en zal de achtergrond van je foto vervagen. Het beeld is in de Portret-modus wel een beetje ingezoomd.

Nu zie je het effect van de portretmodus; een iPhone-foto met diepte-effecten die je normaal gesproken alleen op een spiegelreflexcamera ziet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten