Beurskoers Apple schiet omhoog door debacle Galaxy Note 7

De problemen rond Samsung's Galaxy Note 7 doen de concurrentie goed. De beurskoers van Apple schoot de hoogte in nadat bekend werd dat ook de vervangende toestellen van Samsung niet veilig zijn en de productie werd opgeschort.

Een aandeel in Apple kost op dit moment ruim 116 dollar, een sprong van zo'n twee procent ten opzichte van de koers van voor het weekeinde. Het is de hoogste koers voor het bedrijf sinds december 2015, toen aandelen in Apple nog iets meer waard waren. Lees ook: Samsung staakt productie Galaxy Note 7, ook voor Nederland.

Ontploffende accu

Dat heeft alles te maken met het debacle van Samsung's nieuwste smartphone, de Galaxy Note 7. Die kampte al kort na de release met ontploffende accu's. De vervangende toestellen, die het probleem zouden moeten oplossen, kregen batterijen die spontaan vlam kunnen vatten.

Media has no description

© PXimport

Dat was reden voor Samsung om de wereldwijde levering van bestelde Notes voorlopig op pauze te zetten. Het Koreaanse bedrijf wil eerst onderzoek doen naar de reden van het accufalen. Ook de versies die in China op de markt zijn gekomen en die al meteen over de nieuwe accu beschikten, worden niet meer geleverd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten