Zo kun je iMessage-gesprekken synchroniseren

Door: chwhynny-overbeeke | 19 januari 2017 13:11

How To

Het is mogelijk om iMessage-gesprekken te synchroniseren op verschillende apparaten. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

iMessage is een manier om berichten te versturen naar al je vrienden die ook gebruikmaken van Apple apparaten. Je kunt het vergelijken met WhatsApp, maar dan alleen voor Apple-gebruikers. Lees ook: Zo kun je iMessages instellen.

Wat is een iMessage?

Eigenlijk is iMessage, net als sms, een protocol. Het verschil tussen het versturen van sms'jes en iMessage-berichten is dat iMessage geen mobiele verbinding vereist. Je berichten kunnen namelijk verstuurd worden via data of wifi. Dit is handig als je naar het buitenland gaat en toegang tot wifi hebt, omdat je dan geen gebruik hoeft te maken van je mobiele abonnement. Dit kan je veel geld besparen.

In de Berichten-app kun je iMessages onderscheiden van reguliere sms'jes door naar de kleur van de tekstballonnen te kijken. Sms-berichten zijn groen, terwijl iMessages blauw zijn.

iMessages synchroniseren

Om ervoor te zorgen dat iMessage-gesprekken goed gesynchroniseerd worden op al je apparaten, is het van belang dat je op alle apparaten de juiste instellingen kiest.

iMessage berichten kun je namelijk vanaf verschillende e-mailadressen of telefoonnummers versturen. Het is daarom een goed idee om met één apparaat te beginnen en daarna verder te gaan met je andere apparaten. Het is het handigste om met je iPhone te beginnen.

Ga op je iPhone naar Instellingen > Berichtenen zet de schakelaar bij iMessageop groen. Druk vervolgens op Sturen en ontvangen. Scroll naarU bent bereikbaar voor iMessage via en kies zoveel e-mailadressen en telefoonnummers als je wilt. Zorg dat je bij Start nieuwe gesprekken vanafslechts één e-mailadres of telefoonnummer kiest.

Mac

Zorg er nu voor dat je op je andere iOS-apparaten dezelfde gegevens invoert voor iMessage. Ga hiervoor naar Instellingen > Berichten, schakel iMessage in en kies Sturen en ontvangen. Op je Apple Watch worden meteen de iMessage-instellingen van je iPhone gebruikt.

Ga vervolgens op je Mac naar de Berichten-app en kies in de menubalk Berichten > Voorkeuren. Ga naar het tabblad Account en selecteer je account. Kies bij U bent bereikbaar voor Berichten op dezelfde instellingen als op je iOS-apparaten. Bij Start nieuwe conversaties via kun je één optie selecteren die ook zo op je iOS-apparaten is ingesteld.

Let op: Verwijderde iMessage-berichten worden niet gesynchroniseerd. Dit betekent dat iMessage-berichten die je op het ene apparaat weggooit nog wel gewoon op je andere apparaten blijven staan.

0 Reactie(s) op: Zo kun je iMessage-gesprekken synchroniseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.