Torrent-bestand met gestolen UDID's bevat in werkelijkheid malware

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 september 2012 13:12

Nieuws

Een Torrent-bestand dat claimt gestolen UDID's te bevatten bevat in werkelijkheid malware. De hackersgroep AntiSec claimde onlangs 12 miljoen UDID's van Apple-apparaten te hebben gestolen. Kwaadwillende blijken op de aandacht voor deze hack in te spelen.

McAfee waarschuwt dat mensen die zoeken naar de gestolen data op malware uitkomen. AntiSec claimt het bestand 'NCFTA_iOS_devices_intel.csv' op een gehackte laptop van de FBI te hebben aangetroffen. De hackers gaven een selectie van de UDID's vrij, maar hielden het bestand gestolen bestand achter. Allerlei bestanden met de bestandsnaam 'NCFTA_iOS_devices_intel.csv' duiken imiddels echter op het Torrent-netwerk op.

Exe-bestand

Het gaat hierbij dus niet om het bestand dat AntiSec heeft gestolen, maar om malware die onder dezelfde naam wordt verspreid. Het bestand is in werkelijkheid geen lijst, maar een exe-bestand dat kwaadwillende software installeert zodra je het bestand opent. McAfee raadt gebruikers dan ook aan het bestand niet te downloaden.

Een exe-bestand kan niet worden afgespeeld op Mac OS X. De kwaadwillenden proberen met de nagemaakte lijst dan ook gebruikers te infecteren die gebruik maken van het Windows-besturingssysteem. OS X-gebruikers lopen dus niet direct gevaar.

Niet afkomstig van de FBI

De lijst met UDID's die AntiSec eerder publiceerde is overigens niet afkomstig van een laptop van de FBI. App-ontwikkelaar BlueToad heeft inmiddels in een toegegeven dat er is ingebroken op zijn servers, waarbij de UDID's zijn buitgemaakt. De FBI heeft dus niets met het lek te maken.

0 Reactie(s) op: Torrent-bestand met gestolen UDID's bevat in werkelijkheid malware

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.