Swype: Supersnel teksten invoeren zonder fouten

Door: Robin Smit | 27 april 2013 15:09

Review

Iedereen die veel typt op zijn telefoon zal ongetwijfeld weten dat de grootte van het toetsenbord nogal voor wat typefouten kan zorgen. Gelukkig is er voor bezitters van Android telefoons nu goed nieuws, want na lang wachten is Swype nu te downloaden op Google Play.

Swype is een toetsenbord dat het mogelijk maakt om op verschillende manieren sneller teksten in te voeren op een telefoon. Zo kun je teksten invoeren door over het toetsenbord te vegen, teksten in te spreken of ze simpelweg te typen. Hiermee heeft de app voor iedereen wat te bieden. Opvallend is dat Swype bij al deze invoermethoden slimme technieken gebruikt om te voorspellen wat jij op je scherm wil hebben. Zo leert het toetsenbord van jouw typegedrag en kijkt het op internet naar welke woorden populair zijn bij jou in de buurt.

Waar Swype oorspronkelijk bekend mee is geworden is de mogelijkheid om over het toetsenbord te vegen om teksten in te voeren. Dit werkt erg soepel en verrassend goed. Doordat je je vinger niet meer van het scherm hoeft te halen, maar simpelweg van letter naar letter veegt, werkt het invoeren van teksten vele malen sneller dan wanneer je letters stuk voor stuk intypt. Mocht je toch niet los kunnen laten van het oude vertrouwde aantikken van letters dan kan je dit gelukkig ook nog doen. Een groot voordeel hierbij is dat je wel profiteert van de voorspellende functies van Swype, waardoor je veel minder typefouten zal hebben dan bij het standaard toetsenbord op je telefoon.

Wat misschien nog wel indrukwekkender is dan het vegen over het toetsenbord is de mogelijkheid om teksten te dicteren met behulp van de ingebouwde dicteer-software van Dragon. Zelfs bij gecompliceerde zinnen wist het toetsenbord onze spraak om te zetten naar een tekst op het scherm. Misschien zal je deze functionaliteit niet zo snel gebruiken in de trein of in de supermarkt, maar voor thuis of in de auto is deze functie absoluut het proberen waard.

Kortom

Swype is het langverwachte alternatieve toetsenbord dat vanaf nu te downloaden is op Google Play. De mogelijkheid om teksten in te voeren door te vegen, tikken of spreken werken verrassend goed en zorgden ervoor dat we binnen korte tijd nagenoeg geen fouten meer hadden in de teksten die we op ons scherm wilden hebben.

Beoordeling 9/10

Prijs: € 0,76

Beschikbaar voor: Android

Download Swype op Google Play

0 Reactie(s) op: Swype: Supersnel teksten invoeren zonder fouten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.