Zo schakel je in-app aankopen uit voor kinderen

© PXimport

Zo schakel je in-app aankopen uit voor kinderen

Geplaatst: 4 februari 2015 - 08:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Richard Borgman

Met in-app aankopen is niets mis, maar de verleiding is vaak te groot voor kinderen. Schakel de in-app aankopen uit om gedoe te voorkomen.

Natuurlijk heb je alles voor je kinderen over, maar een rekening van honderden euro's voor een paar Smurfen-bessen of een nieuwe collectie spijkerbroeken voor hun Sims, dat gaat ieder weldenkend mens te ver. Natuurlijk kunnen kinderen het niet helpen als ze op aantrekkelijk knipperende knopjes tikken, maar het is wel handig om in-app aankopen goed te beveiligen.

Veiligheid

Standaard staan de iPhone en iPad zo ingesteld dat voor in-app aankopen een wachtwoord nodig is, maar voor de zekerheid kun je maar beter de juiste instellingen gebruiken om extra kosten te voorkomen.

Zo schakel je in-app aankopen uit:

- Start Instellingen-app op

- Ga naar Instellingen

- Ga naar Algemeen

- Ga naar Beperkingen

- Tik op Schakel Beperkingen in

- Kies een viercijferige code

- Schakel Kopen vanuit apps uit

Onder het kopje 'Toegestaan materiaal' kun je ook aanpassen wanneer je het wachtwoord moet ingeven bij een aankoop. Tik op Vereis wachtwoord en kies of je Direct of Na 15 minuten het wachtwoord moet intikken. Bij die laatste optie kun je dus binnen een kwartier een aankoop doen zonder het wachtwoord op te geven. Koop je bijvoorbeeld een app en geef je de iPad of iPhone aan je kind , dan kan hij binnen dat kwartier ook een app kopen zonder het wachtwoord in te vullen.

 

© PXimport

Apps verwijderen

Vanzelfsprekend kunnen de andere mogelijkheden in het scherm 'Beperkingen' ook helpen als je kinderen met de iPhone of iPad bezig zijn. Door bijvoorbeeld Apps verwijderen uit te schakelen, hoef je ook niet bang te zijn om belangrijke informatie te verliezen.

Denk er wel goed aan om de ingevoerde code voor Beperkingen goed te onthouden. Ben je deze kwijt, dan kun je bijvoorbeeld geen apps meer installeren of verwijderen en ben je genoodzaakt je apparaat weer terug te brengen naar de fabrieksinstellingen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten