Niemand houdt van losse Facebook Messenger app

Door: chris-koenis | 20 augustus 2014 08:47

Nieuws

Ben of ken jij iemand die Facebook Messenger gebruikt? Vast wel. Het aantal downloads van de losgekoppelde én fel bekritiseerde chatdienst explodeert. Toch kan de app op weinig waardering rekenen.

Daarbij is op Android de magische grens van 500 miljoen downloads gepasseerd, zo ontdekte The Guardian. Een gebruikersaantal dat maar weinig andere appmakers Facebook kunnen nazeggen.

Toch is een groot gedeelte van de gebruikers ontevreden na de loskoppeling van Messenger uit de standaard mobiele Facebook-app. Facebook-gebruikers die onderling privéberichten willen blijven sturen naar elkaar, moeten sinds vorige maand de losse Messenger-app downloaden.

Wat de huidige iOS-app een waardering van één schamele ster oplevert. Maar ook op Android liegt de kritiek er niet om. De losse app zou veel geheugen innemen, batterij opslurpen en cruciale functionaliteit, zoals jezelf offline kunnen weergeven, ontbreekt. Maar ook simpelweg de verplichting van een losse download stuit veel gebruikers tegen de borst, blijkt uit de recensies op zowel Android als iOS.

Facebook tevreden

Afijn, als Facebook niet hier maar naar de gebruiksaantal kijkt, zal het tevreden zijn. Al vrij snel na de loskoppeling was Messenger de meest gedownloade app op de twee grote mobiele platformen. Alleen Google's eigen apps zoals YouTube en Gmail en verder WhatsApp, Angry Birds en natuurlijk Facebook zelf zijn ook meer dan een half miljard keer geïnstalleerd.

1 Reactie(s) op: Niemand houdt van losse Facebook Messenger app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 augustus 2014 09:41 Anoniem
    Goh, wauw, ja, leuk.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.