Kerst zorgt voor forse toename van het aantal gedownloade apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 december 2012 18:48

Nieuws

De kerst is voor Apple een erg winstgevende periode. Het aantal uit de App Store gedownloade apps is op eerste kerstdag ten opzichte van de rest van december met maar liefst 87 procent toegenomen.

Ook de omzet van de App Store lag forse hoger. Cijfers van analysebureau Distimo tonen aan dat de iPhone- en iPad-apps op eerste kerstdag maar liefst 70 procent meer omzet hebben gegenereerd. Een logische verklaring voor de toename zijn de iPhones en iPad’s die met kerst cadeau zijn gegeven. Deze nieuwe apparaten bevatten nog geen apps en worden op eerste kerstdag door hun nieuwe eigenaars dus voorzien van een verzameling leuke apps.

iPad is een populair kerstcadeau

Vooral de iPad blijkt een erg populair kerstcadeau te zijn geweest. Het aantal iPad-apps dat op eerste kerstdag werd gedownload lag maar liefst 140 procent hoger dan het gemiddelde in de rest van december, terwijl de omzet 83 procent hoger uitviel.

Het is overigens niet voor het eerst dat de kerst voor een flinke toename van het aantal gedownloade apps zorgt. Vorig jaar was de toename zelfs nog groter. Distimo zag het aantal downloads op eerste kerst dag in verhouding met de rest van december toen maar liefst verdrievoudigen.

0 Reactie(s) op: Kerst zorgt voor forse toename van het aantal gedownloade apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.