iTunes Radio ook beschikbaar op de Apple TV

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 juni 2013 15:41

Nieuws

iTunes Radio wordt niet alleen beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch, maar ook op de Apple TV. De betaversie van het nieuwe iOS-besturingssysteem voor de Apple TV biedt al ondersteuning voor Apple's radiodienst.

Apple kondigde op de WWDC al aan dat iTunes Radio ook op de Apple TV beschikbaar wordt. AppleInsider meldt dat de beta-software dit bevestigt. Het startscherm van het apparaat is voorzien van de optie iTunes Radio. De radiodienst is beschikbaar als een app.

[youtube]RQX5ob--PcU[/youtube]

Interface van iTunes Radio

De interface van iTunes Radio is op de Apple TV gelijk getrokken met het ontwerp van de rest van het Apple TV-besturingssysteem. De dienst biedt echter dezelfde opties als iTunes Radio op de iPhone of iPad. Zo kunnen gebruikers een keuze maken uit standaard radiostations, maar ook eigen stations samenstellen op basis van hun eigen muziekvoorkeuren.

De betaversie van de Apple TV-software verklapt ook dat het apparaat wordt voorzien van een 'conferentiemodus'. De Apple TV vertelt de gebruikers in deze modus op welke wijze zij hun iPhone, iPad of iPod touch draadloos kunnen verbinden met hun Apple TV. Hierbij wordt verbinding gelegd via AirPlay. De conferentiemodus is bedoeld om het delen van content in vergaderruimte te vereenvoudigen.

0 Reactie(s) op: iTunes Radio ook beschikbaar op de Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.