iPad app: De geschiedenis was nog nooit zo leuk

Door: Robin Smit | 17 oktober 2012 15:48

Review

Eens in de zoveel tijd kom je weleens een app tegen die je zo geweldig vindt dat je je met moeite kan inhouden om niet iedereen die je tegen komt erover te vertellen. Biography is zonder twijfel zo'n app. Onderwijs zal nooit meer hetzelfde zijn.

Biography is een app waarin aandacht wordt besteed aan de 100 meest invloedrijke personen uit de wereldgeschiedenis. Op het beginscherm van de app is er van ieder persoon een tegeltje aanwezig met daarop zijn afbeelding. Wanneer je hierop klikt zal een prachtig vormgegeven en geanimeerde diashow over die persoon worden gestart. In deze diashow wordt op een bondige en interessante manier duidelijk gemaakt wat deze persoon heeft betekend voor de wereldgeschiedenis. In de diashow zijn verschillende klikbare elementen aanwezig. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk een foto of tekst te vergroten.

De manier waarop Biography kijkt naar de geschiedenis is vernieuwend en bovendien erg leuk. Zo is het moeilijk om de app neer te leggen voor je precies weet wie alle personen op het beginscherm zijn en wat ze hebben gedaan. Hiermee biedt de app ook voor het onderwijs prachtige toepassingsmogelijkheden. Helaas is de app nu alleen nog beschikbaar in het Engels.

Kortom

Biography is een prachtige app waarin de 100 meest invloedrijke personen uit de geschiedenis worden uitgelicht. De app doet dit op een indrukwekkende manier. Helaas is de app alleen in het Engels beschikbaar.

Beoordeling: 9/10

Download Biography in de App Store

0 Reactie(s) op: iPad app: De geschiedenis was nog nooit zo leuk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.