In 3 stappen je mail importeren in Gmail

Door: Martin Gijzemijter | 15 juli 2016 07:04

How To

Ooit was POP het standaardprotocol voor het ontvangen van mail. Het nadeel van POP is dat mails en mappen niet worden gesynchroniseerd tussen apparaten. Om die reden zijn maildiensten als Gmail handig, omdat je altijd en overal bij je mail kunt. Je kunt je POP-account eenvoudig importeren in Gmail.

Stap 1: Gegevens verzamelen

Het is eenvoudig om Gmail zo te configureren dat de mail van je POP-account wordt binnengehaald. Daarvoor heb je de inloggegevens van je mail nodig: gebruikersnaam, wachtwoord, en de server voor inkomende mail. Als je deze gegevens kwijt bent, kun je ze opvragen bij de provider bij wie je je mailaccount hebt geregistreerd. Lees ook: 17 tips om je e-mail te beheren met Inbox by Gmail.

Vraag de gegevens van je mailaccount op bij je provider, als je ze niet meer weet.

Stap 2: Account configureren

Open Gmail in je browser en log in. Klik nu rechtsboven op het pictogram met het tandwiel en vervolgens op Instellingen, tabblad Accounts en import. Klik op de optie Je eigen POP3-mailaccount toevoegen. Vul het e-mailadres in waarvan je de mail wilt ophalen en klik op Volgende stap. Vervolgens dien je de gebruikersnaam, het wachtwoord en de POP-server (server voor inkomende mail) in te voeren. Als je provider een specifieke poort noemt bij de POP-server, dan kun je dit invullen bij poort, zo niet kun je de standaardinstelling laten staan.

Met de gegevens van de provider geef je Gmail toegang tot je mailaccount.

We raden aan om het vinkje te verwijderen bij Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten, omdat je dan de kans loopt dat je server volloopt met mail (en nu je Gmail gebruikt, kun je toch overal bij je opgehaalde mail). Optioneel kies je ervoor om meteen een label aan de mails van dit account te hangen, zodat je de mail eenvoudig kunt herkennen. Klik op Account toevoegen om de import van je account te voltooien.

Stap 3: Verzenden via je POP-adres

De mail van je POP-account wordt nu automatisch door Gmail opgehaald, maar als je mail verzendt, dan doe je dat nog altijd via je Gmail-adres. Wil je ook kunnen versturen via je POP-adres? Ga dan terug naar het tabblad Accounts en import en klik ditmaal op Een ander e-mailadres van jou toevoegen bij het kopje Mail verzenden als.

Je kunt ook via Gmail mails verzenden vanuit je 'oude' mailadres.

Vul de naam in die je wilt weergeven als afzender en je (POP-)mailadres. Je dient nu een gebruikersnaam, wachtwoord (en indien gespecificeerd) een poort op te geven van de server voor uitgaande e-mail (SMTP), waarna je klikt op Account toevoegen. Nu kun je zonder problemen mail versturen vanaf je 'oude' mailadres, maar dan via Gmail.

1 Reactie(s) op: In 3 stappen je mail importeren in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 24 juli 2016 20:20 Anoniem
    Wat slecht die labels verwijzing….. mail zonder reden zomaar weg.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.