Human Body: Het menselijk lichaam uitgelegd

Door: Robin Smit | 28 augustus 2013 13:34

Review

De werking van het menselijk lichaam aan je kind uitleggen kan een behoorlijke opgave zijn. Zo weet je vast wel wat het nut van onze botten is, maar weet je ook uit te leggen waarom je precies pijn voelt of wat er gebeurt met ons eten zodra we het doorslikken. Om dit allemaal iets begrijpelijker te

Human Body is een app gericht op kinderen en hun ouders waarmee het mogelijk is om meer inzicht te krijgen in de werking van het menselijk lichaam. In de app kan je van onder andere van het botten-, zenuw-, verterings- en spierstelsel gedetailleerde animaties bekijken die bovendien interactief zijn. Zo kan je precies zien wat er nu eigenlijk gebeurt wanneer je jouw arm omhoog doet of je ogen sluit.

Ondanks dat de app voldoende beeldmateriaal biedt, is er weinig tekstuele uitleg aanwezig. Dit zorgt ervoor dat Human Body voornamelijk als ondersteunend materiaal kan worden gezien en geen app is die jouw kind zelfstandig van A tot Z leert hoe het menselijk lichaam in elkaar zit.

Erg handig voor ouders is dat de app de mogelijkheid biedt om verschillende accounts aan te maken. Zo kan je al je kinderen een eigen account geven, waarvan je als ouder vervolgens precies kan zien welke onderdelen de kinderen bestudeerd hebben.

Kortom

Human Body is een handige app voor ouders en hun kinderen die inzicht geeft in de werking van het menselijk lichaam. De app biedt voornamelijk veel interactief beeldmateriaal, waardoor de app het beste gezien kan worden als ondersteunend materiaal. Erg handig is de mogelijkheid om als ouder te zien welke onderdelen jouw kind heeft bestudeerd.

[Box]Beoordeling 7/10

Prijs: € 2,69

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Human Body in de App Store[/box]

0 Reactie(s) op: Human Body: Het menselijk lichaam uitgelegd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.