Gifstory: Jouw verhaal in 60 beelden

Door: Robin Smit | 28 april 2013 18:47

Review

Wat zou je allemaal kunnen doen met een video van 60 frames? Je zou 60 opvallende slaapposities van je kat kunnen vastleggen, maar je zou natuurlijk ook kunnen laten zien hoe jij in 60 frames een overheerlijk maaltijd in elkaar draait. Gelukkig maakt het bij Gifstory niet uit wat jij maakt, zolang het maar leuk is.

Gifstory is een app waarin je GIF’s, ofwel korte video’s zonder geluid kan maken. Het bijzondere aan deze GIF’s is dat ze een lengte hebben van 60 frames en jij zelf volledig kan beslissen hoe je deze frames benut. Zo kan je een doorlopende video van enkele seconden maken, maar het is ook mogelijk om beeldje voor beeldje een leuke of interessante video te maken. Het eindresultaat kan je vervolgens voorzien van een filter als je dit leuk vindt.

Naast het bepalen van de beelden en het toevoegen van een filter biedt Gifstory je verder geen mogelijkheden wat betreft het bewerken van je video. Dit zorgt ervoor dat je echt wordt uitgedaagd om datgene dat je ziet in de video’s zo creatief mogelijk op te nemen.

De GIF’s die het resultaat zijn van Gifstory kan je direct vanuit de app delen op Facebook of Twitter. Daarnaast is er de mogelijkheid om GIF’s te mailen. Binnen Gifstory zelf is er ook een sociaal netwerk waarmee je alle video’s van vrienden direct vanuit de app kan bekijken. Het is echter de vraag hoeveel je hier gebruik van zult maken, aangezien er op dit moment weinig actieve gebruikers van Gifstory zijn.

Kortom

Gifstory is een app waarmee je leuke GIF’s van 60 frames kan maken. De app biedt je de mogelijkheid om deze GIF’s te voorzien van filters, maar daagt je verder uit om vooral de inhoud van de video zelf interessant te laten zijn. Resultaten deel je eenvoudig op Facebook of Twitter.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Gifstory in de AppStore

0 Reactie(s) op: Gifstory: Jouw verhaal in 60 beelden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.