Gerichte Berichten: De brug tussen school en ouders

Door: Robin Smit | 26 april 2013 13:47

Review

Als ouder wil je uiteraard het beste van het beste wanneer het aankomt op de scholing van je kind. Een belangrijk onderdeel hiervan is het onderhouden van goed contact met de school waar je kind les krijgt. Met de app Gerichte Berichten wordt dit nu wel heel eenvoudig.

Gerichte berichten is een app die een brug slaat tussen scholen en ouders. Zo kunnen in de app contactgegevens, belangrijke data, nieuws- en persoonlijke berichten worden geraadpleegd door ouders. Al deze gegevens dienen vooraf door meewerkende scholen te worden ingevoerd.

Snel en eenvoudig

De informatie in Gerichte Berichten is snel en eenvoudig toegankelijk door een overzichtelijke menu-structuur. Voor het testen van de app kregen we de mogelijkheid om ons aan te melden bij een fictieve basisschool waar al enige informatie voor de ouders was ingevuld.

Zo konden we zien dat er een speciale hondendag was aangekondigd, wanneer het vakantie is en hoe we contact konden opnemen met de verschillende docenten of leidinggevenden van de school. Typische voorbeelden van informatie die normaal gesproken ergens op het prikbord of in een map verdwijnt. De berichten die in de app worden geplaatst kunnen eventueel ook naar je telefoon worden gepusht, waardoor je altijd direct op de hoogte bent van belangrijke informatie.

Ziekmelden voor school

Naast het opvragen van informatie kan met behulp van de app ook actief contact worden opgenomen met school. Hiervoor is een handige berichtendienst aanwezig waarbij belangrijke personen al in het adresboek zijn opgenomen. Ook is het mogelijk om een kind met één druk op de knop ziek te melden van school, al kan je jezelf afvragen of het een positief effect heeft op de ziekmeldingen als je dit zo eenvoudig kan doen.

Het gebruik van Gerichte Berichten is voor ouders volledig kosteloos, maar hiervoor zal de school van hun kinderen wel moeten zijn aangesloten bij de dienst. De kosten hiervoor zijn € 1,25 per leerling, per jaar. Het is dus maar net de vraag of een school deze investering wil (of kan) doen. Als het aan ons zou liggen in ieder geval wel, want de app betrekt ouders echt actief bij de scholing van hun kind.

Kortom

Gerichte Berichten is een app die ouders de mogelijkheid geeft om te communiceren met de school van hun kind en contactgegevens, belangrijke data, nieuws- en persoonlijke berichten te bekijken. Dit zorgt ervoor dat communicatie sneller en eenvoudiger kan verlopen en ouders actief worden betrokken bij de scholing van hun kind. Nu moet je alleen nog even hopen dat ook de school van jouw kind deze app ondersteunt.

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, Android

Getest op: iPhone

0 Reactie(s) op: Gerichte Berichten: De brug tussen school en ouders

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.