Foto's Samsung Galaxy Gear-horloge duiken op

Door: Elmar Rekers | 02 september 2013 08:07

Nieuws

Er zijn afgelopen weekend foto's opgedoken waar vermoedelijk de Galaxy Gear van Samsung op te zien is. Verwacht wordt dat de fabrikant het slimme horloge deze week gaat introduceren tijdens de IFA-beurs in Berlijn.

De foto's werden zondag gepubliceerd door tech-website Venturebeat. Op de afbeeldingen is te zien dat het om een vrij groot horloge gaat, dat volgens de anonieme bron ook aan de zware kant is.

Qua design lijkt Samsung vast te houden aan het inmiddels bekende Galaxy-ontwerp. Echter, Samsung staat erom bekend de prototypes van nieuwe producten van verschillende ontwerpen te voorzien, om zo het uiteindelijke design geheim te kunnen houden. De Gear zal nauw gaan samenwerken met de smartphones van Samsung.

Galaxy Gear-apps

Het beeldscherm van de smartwatch is 2,5 inch groot, met een resolutie van 320 x 320 pixels. Verder kan er gekozen worden voor 8 of 16 GB aan opslagruimte en zal de batterij zo'n 10 uur meegaan. Het apparaat draait op Android en de gebruiker zal speciale apps kunnen installeren. Naast het lezen van berichten en e-mails, zou Samsung het horloge ook van verschillende sensors hebben voorzien die de drager kan gebruiken om zijn 'fitheid' te meten.

Samsung heeft bevestigd aan een smartwatch te werken, maar concrete details wist de fabrikant hier nog niet over te geven. Woensdag gaat in Berlijn de IFA-beurs van start, waar Samsung de nieuwe gadget vermoedelijk zal onthullen. Met de Galaxy Gear zal Samsung het moeten gaan opnemen tegen de iWatch van Apple. Wanneer Apple zijn horloge op de markt brengt is echter nog onduidelijk. Geruchten gaan dat het apparaat is uitgesteld tot 2014.

0 Reactie(s) op: Foto's Samsung Galaxy Gear-horloge duiken op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.