De 10 games die op iedere iPhone zouden moeten staan

Door: Daan Doedens | 12 december 2014 15:33

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

De App Store staat vol met gave games, die je gratis of voor weinig geld urenlang speelplezier bieden. Deze tien games helpen je de saaie momenten door en zijn verplichte kost op werkelijk iedere iPhone.

Angry Birds

Prijs: Gratis, meer levels tegen betaling

Dat het katapulteren van boze fladderaars in de richting van groene varkentjes zó verslavend kon werken, hadden de makers van Angry Birds niet durven dromen. De gameserie is uitgegroeid tot ongetwijfeld de bekendste op het vlak van smartphones. Talloze levels, die steeds een beetje moeilijker worden, liggen op je te wachten in de App Store.

De boze vogels, wie kent ze tegenwoordig niet?

Natuurlijk is er de eerste Angry Birds-game, die de basis vormde van het succes. Daarna verschenen er vele vervolgen. Zo is Angry Birds Seasons gebaseerd op de vier seizoenen en zijn er verschillende verwijzingen naar bekende films als Star Wars, Rio en Transformers. Angry Birds Go! stapt zelfs af van het originele concept en is een heus racespel geworden.

Voor de meeste spellen geldt: de game is gratis, maar je kunt pas echt veel levels spelen als je er 89 cent voor wil neertellen. Voor dat geld krijg je wel een hoop speelplezier terug - en vooruit, nu en dan ook een beetje frustratie.

Plants vs. Zombies 2

Prijs: Gratis, in-app-aankopen

Eigenlijk zou de naam al genoeg moeten zeggen. Wie wil er nu niet tegen zombies vechten met een stel planten? Als dit je nog niet over de streep trekt, doet het eerste level dat wel.

De titel zegt het al: vecht met planten tegen zombies.

Het doel van het spel is precies zoals de titel al zegt. Je hebt een mooi grasveld voor je huis, maar aan de andere kant van de tuin heeft een stel zombies het op je voordeur gemunt. De enige manier om ze tegen te houden is om gebruik te maken van verschillende soorten planten, die elk hun eigen trucs hebben.

In het begin is het allemaal nog te overzien, maar naarmate je in hogere levels komt, nemen de zombies in aantal toe en klik je je een slag in de rondte om je huis te beschermen tegen de levende doden. Plants vs. Zombies 2 is net zo simpel in de opzet als het verslavend is.

Candy Crush Saga

Prijs: Gratis, in-app-aankopen

Het is alweer even geleden dat de eerste 'Saga' uitkwam. Sindsdien zijn er vele vervolgen in de App Store terechtgekomen, maar het begon allemaal met Candy Crush. De basis van het spel is simpel: er is een vlak met hokjes waarin snoepjes zitten en met sleepbewegingen moet je proberen minstens drie dezelfde snoepjes op een rij te krijgen.

Je voelt je tijdens het spelen als een kind in een snoepwinkel.

Het woordje 'Saga' in de titel verklaart waarom de levels niet gewoon achter elkaar geplakt zijn, maar in plaats daarvan in een - simpele - verhaalvorm zijn gegoten. Na tien levels moet je bijvoorbeeld per trein naar de een volgende wereld, waar je verder kunt gaan met spelen.

Candy Crush Saga heeft zijn sporen voornamelijk verdiend doordat je met je Facebookprofiel kunt inloggen en via je vrienden extra speeltijd of bonussen kunt verdienen. Hoe vervelend je die aanvragen op Facebook ook vindt: Candy Crush Saga is en blijft een perfecte tijddoder.

0 Reactie(s) op: De 10 games die op iedere iPhone zouden moeten staan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.