Bluetooth Unlock: Een digitale sleutel voor je Mac

Door: Robin Smit | 08 mei 2013 12:46

Review

Wanneer je in een openbare ruimte met je laptop aan het werk bent is het verstandig om deze te vergrendelen wanneer je even geen twee ogen op je scherm kan houden. Nu is er de kans dat je dit af en toe een keer vergeet. Zou het dan niet net zo handig zijn als jouw laptop zichzelf automatisch vergrendelt? Dat kan nu met Bluetooth Unlock.

Bluetooth Unlock is een app waarmee je een Bluetooth apparaat kan gebruiken als digitale sleutel voor je Mac. Dit doe je door een Bluetooth verbinding op te zetten tussen jouw Mac en een willekeurig Bluetooth apparaat. Wanneer de verbinding tussen beide apparaten wordt verbroken of de apparaten te ver uit elkaar zijn wordt jouw Mac automatisch vergrendeld. Wanneer de verbinding tussen beide apparaten weer wordt hersteld zal je Mac zichzelf ook automatisch weer ontgrendelen.

Erg handig aan Bluetooth Unlock is dat je zelf kan instellen wanneer jouw Mac moet worden vergrendeld. Zo zou je kunnen zeggen dat dit pas moet bij een verbroken verbinding, maar het is ook mogelijk om je Mac al te vergrendelen wanneer beide apparaten bijvoorbeeld meer dan één meter uit elkaar zijn. Mocht je even problemen hebben met het maken van een verbinding, of is de accu van het verbonden Bluetooth apparaat leeg dan kan je ook een wachtwoord instellen om je Mac mee te ontgrendelen.

Helaas kleven er ook wat nadelen aan Bluetooth Unlock. Zo is de app geen grote vriend van de accu van je apparaten, aangezien er continue een Bluetooth verbinding actief moet zijn. Ook wordt je Mac niet echt vergrendeld, maar wordt slechts het scherm zwart gemaakt wanneer je apparaten te ver uit elkaar zijn. Ook dit is niet erg prettig voor het accuverbruik van je Mac.

Kortom

Bluetooth Unlock is een app waarmee je een willekeurig Bluetooth apparaat kan gebruiken als digitale sleutel voor je Mac. De app werkt over het algemeen goed, maar heeft helaas een flinke trek op de accu van je apparaten. Ook wordt je Mac niet echt vergrendeld, maar wordt slechts het scherm zwart gemaakt.

Beoordeling 6/10

Prijs: € 1,79

Beschikbaar voor: Mac

Download Bluetooth Unlock in de Mac AppStore

0 Reactie(s) op: Bluetooth Unlock: Een digitale sleutel voor je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.