Badland: Te leuk om neer te leggen

Door: Robin Smit | 01 mei 2013 21:28

Review

Een avontuur wordt pas echt spannend als je niet weet wat er gaat komen, jij je continue moet aanpassen aan de situatie. Als jij wel van zo’n avontuur houdt is er nu een app die je dit zeker gaat bieden, namelijk Badland.

Badland is een bijzondere platform game waarin je met een klein wezentje door verschillende levels heen moet vliegen. Tijdens je tocht zul je echter veel verschillende obstakels tegen komen die je zal moeten passeren door gebruik te maken van de hulpmiddelen die je vindt in de levels. Zo kan je onder andere groter, kleiner, sneller of langzamer worden en als je geluk hebt kom je ook nog bondgenoten tegen die het je makkelijker kunnen maken.

In Badland navigeer je door het scherm van je iPhone of iPad aan te raken of los te laten. Wanneer je het scherm aanraakt zul je omhoog vliegen en wanneer je het loslaat zul je dalen. Dit lijkt op het eerste oog misschien eenvoudig, maar niets is wat het lijkt. Naarmate je verder in het spel komt worden de levels steeds moeilijker en is behendigheid een vereiste om verder te komen. Overigens is dit een positief aspect, want wanneer je eenmaal begint aan Badland is het moeilijk om de game weer neer te leggen. Gelukkig hoef je dit ook helemaal niet te doen, want wanneer je de 40 levels van de singleplayer hebt uitgespeeld wacht er ook nog een uitdagende multiplayer.

Wat Badland verder erg kenmerkt is de bijzondere grafische stijl in de game. Zo kijk je continue tegen een kleurig en prachtig uitgewerkte achtergrond aan, terwijl jouw personage en alle objecten op de voorgrond volledig zwart zijn. Dit geeft de game een mysterieus en spannend gevoel.

Kortom

Badland is een spannende platform game waarin je een vliegend wezentje door 40 verschillende levels moet loodsen. Onderweg zul je veel verschillende hulpmiddelen vinden die je nodig hebt om langs bepaalde situaties te komen. We willen je alvast wel even waarschuwen, want wanneer je eenmaal begint aan deze game is het moeilijk om hem weer neer te leggen.

Beoordeling 9/10

Prijs: € 3,59

Beschikbaar voor: iPhone, iPad

Getest op: iPhone

Download Badland in de AppStore

0 Reactie(s) op: Badland: Te leuk om neer te leggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.