Apple steekt 6 miljard in 'onderzoek en ontwikkeling' - Waar blijft dat geld?

Door: rene-schoemaker | 29 oktober 2014 10:54

Nieuws

ACHTERGROND - Apple heeft een recordbedrag van 6 miljard dollar aan onderzoek en ontwikkeling uitgegeven in het afgelopen jaar. Nu vraagt iedereen zich natuurlijk wel af: waar is dat geld dan toch heen gegaan?

Zes miljard dollar. Het bedrag dat Apple in de afgelopen twaalf maanden heeft uitgegeven aan Research & Development is duizelwekkend hoog, bijna acht maal het bedrag dat Nederland aan de Europese Unie moet betalen als naheffing. Dat liegt er dus niet om. Wel nog even een ander perspectief: het is slechts 3 procent van Apple's netto inkomen van het afgelopen jaar.

Maar de Grote Vraag van de Dag is natuurlijk: waaraan is dat geld dan wel uitgegeven? Gezien het ontbreken aan innovaties in de laatste iPads, en de minimale nieuwe technologie bij de laatste iPhones zal het niet zijn in de bestaande hard- en software. De Apple Watch? Zes miljard is wat veel, lijkt ons.

Geld is voor mensen, niet voor innovatie

Apple licht zelf een tipje van de sluier op in een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond. Het geld is voornamelijk gegaan naar mensen, en aan personeel gerelateerde kosten. Apple heeft simpelweg meer mensen aangenomen op zijn R&D-afdeling, en daarbij zijn er ook nog eens meer kosten aan onder meer compensatiekosten, zoals aandelen voor die extra mensen.

Ook zijn er meer machines aangeschaft, en andere spulletjes voor de eigen onderzoekers en ontwikkelaars. Die versterking van de ontwikkelafdeling maakt ons wel erg nieuwsgierig: komt Apple volgend jaar dan weer met een echt innovatief product?

1 Reactie(s) op: Apple steekt 6 miljard in 'onderzoek en ontwikkeling' - Waar blijft dat geld?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 oktober 2014 20:23 Anoniem
    Wat is echt innovatief. Is moeilijk om nu nog met iets volledig nieuw af te komen. Moet haalbaar en realiseerbaar zijn. Velen snappen dit niet.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.