Apple's afscheid deert Samsungs chipdivisie niet

Door: rene-schoemaker | 28 december 2012 10:16

Nieuws

Samsungs chipdivisie zal geen traan laten over het verlies van de megaorders van rivaal Apple. Samsung was jarenlang de grootste leverancier van chips voor de iPhone, maar wordt nu aan de kant gezet.

Apple heeft afgelopen jaar zijn bestellingen bij de chipdivisie van Samsung drastisch teruggebracht om minder afhankelijk te zijn van de grootste rivaal op het gebied van smartphones en tablets. Al meer dan een jaar lang gaan de geruchten dat Apple helemaal wil stoppen met partner Samsung na slepende rechtszaken over de patenten op technologie gebruikt in smartphones en tablets.

Maar een breuk tussen beide giganten zal Samsungs chipomzet niet deren, meent DigiTimes Research. En dat komt door de stevige vraag van andere divisies binnen het familiebedrijf, zoals de smartphone- en tabletdivisie. Die groei kan de vervagende omzet die van Apple's vraag naar chips komt makkelijk compenseren.

Meeste chips worden extern gekocht

DigiTimes Research merkt daarbij op dat momenteel slechts 30 procent van de vraag naar chips intern door Samsung wordt afgedaan, de rest wordt buitenshuis gekocht. Minder extern kopen en meer van de eigen productie afnemen is dus een relatief simpele handeling. Samsung produceert eigenlijk grotendeels chips voor Apple.

Zelf produceert Samsung chips voor de luxeproducten Galaxy SII, SIII en Galaxy Note 2. De chips voor andere producten worden afgenomen van Qualcomm, Nvidia, Broadcom, ST-Ericsson and Marvell. In het komende jaar zal Samsung zijn afname van eigen chips opvoeren naar 50 procent, denkt DigiTimes.

0 Reactie(s) op: Apple's afscheid deert Samsungs chipdivisie niet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.