Apple's advocaten willen verkoop van actiepop van Steve Jobs stilleggen

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 januari 2012 12:19

Nieuws

Advocaten van Apple proberen de verkoop van een actiepop van Steve Jobs te voorkomen. De advocaten hebben In Icons, de maker van de pop, een brief gestuurd en dreigen met een rechtszaak als de verkoop van de actiepop wordt doorgezet.

Dit schrijft The Telegraph. De actiepop lijkt sprekend op Jobs en gaat voor 99 dollar over de toonbank. Op eBay wordt de pop momenteel al voor 135 dollar per stuk aangeboden. De actiepop wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder een paar zwarte sokken, Jobs' bekende bril, twee appels (waarvan uit één een hap mist) en een barkruk.

In de brief zou Apple stellen dat het bedrijf de poppen inbreuk maken op de rechten die het bedrijf in handen heeft. Het bedrijf stelt dan ook dat het niet is toegestaan het logo van het bedrijf, de naam van een persoon of het uiterlijk van een product te gebruiken.

Het is niet de eerste keer dat Apple juridische stappen dreigt te nemen tegen een actiepop van Steve Jobs. Vorig jaar bracht MIC Gadget een actiepop uit die sprekend leek op Steve Jobs. Ook MIC Gadget ontving een brief waarin advocaten van Apple met juridische stappen dreigde. MIC Gadget besloot hierop de verkoop van de actiepop stil te leggen.

0 Reactie(s) op: Apple's advocaten willen verkoop van actiepop van Steve Jobs stilleggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.