Apple koopt Kinect-maker Primesense

Door: matthijs-van-den-broek | 18 november 2013 07:31

Nieuws

Apple koopt voor 345 miljoen dollar het bedrijf Primesense: een Israëlische producent van 3D-chips.

PrimeSense en de technologie die het bedrijf in het verleden heeft ontwikkeld, is vooral bekend door Kinect van Microsoft. In dat product zit een sensor waarmee gebruikers computers kunnen besturen met bijvoorbeeld hand- en armbewegingen: 3D technologie dus.

Het zou het tweede Israëlische bedrijf zijn dat Apple koopt: eerder nam Apple Anobit over, dat is een maker van flashgeheugen-chips.

De doelstelling van PrimeSense is het naar de massamarkt brengen van 3D aanraak- en "zicht" technologie; de overname van Apple zou daar een prima stap in zijn omdat Apple de hardware levert die in de broekzak en huiskamers van consumenten aanwezig is.

VentureBeat meldt, dat de technologie van PrimeSense mogelijk gebruikt gaat worden in de langverwachte iTV. Die televisie van Apple laat lang op zich wachten, maar het lijkt logisch dat dit een heel "slimme" televisie wordt, die dus ook voorzien wordt van 3D aanraak- en bewegingstechnologie.

Apple heeft zelf ook patenten aangevraagd voor 3D aanraak- en bewegingstechnologie. De stap om PrimeSense over te nemen zou dus ook prima een defensieve zet kunnen zijn om de concurrenten op de markt voor slimme televisies een stap voor te zijn.

0 Reactie(s) op: Apple koopt Kinect-maker Primesense

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.