Apple kondigt nieuwe Macs aan op 27 oktober

Door: Daan Doedens | 24 oktober 2016 10:35

Nieuws

Apple houdt op 27 oktober een evenement waarbij een serie nieuwe Macs en MacBooks wordt aangekondigd. Het evenement werd sowieso eind oktober verwacht, en de 27e was verreweg de meest logische optie. De pers is inmiddels uitgenodigd voor het evenement.

Nieuwe Apple-computers zijn ook wel nodig: de laatste echt grote upgrade van de MacBook Pro is alweer vier jaar geleden, daarna zat de verandering hem vooral in de details. De nieuwe MacBook Pro's krijgen naar verwachting een volledig vernieuwd toetsenbord, dat gedeeltelijk als touchscreen gebruikt kan worden. Lees ook: 20 handige sneltoetsen voor je Mac.

Logische datum

De keuze voor de 27e is niet zo gek. Apple's herfstaankondigingen zijn eigenlijk altijd in de laatste week van oktober - met uitzondering van vorig jaar, toen er helemaal geen nieuwe Macs aangekondigd werden.

Normaal gesproken worden Apple-events op dinsdag gehouden, maar de 25e is al bezet door de driemaandelijkse bekendmaking van de kwartaalcijfers. De dag erna zou ook een optie geweest zijn, ware het niet dat Microsoft op die dag een evenement houdt over de Surface All-in-One-pc. En dan bleef alleen de 27e nog over.

Update: Alleen MacBooks?

In de aanloop naar het event komende donderdag ‘lekken’ er steeds meer dingen uit. De laatste in deze lijn van geruchten komt van analysebureau KGI Securities. De website 9to5Mac heeft een rapport van KGI ingezien waarin staat dat Apple op 27 oktober enkel MacBooks aankondigt. Nieuwe iMacs of een Mac Pro hoeven we dus niet te verwachten. Het zou gaan om een 13 inch MacBook Pro, een 13 inch MacBook en een 15 inch MacBook Pro. Volgens KGI krijgen de nieuwe MacBook Pro’s een hoop belangrijke vernieuwingen, maar details zijn niet bekend. Mogelijk gaat dit over de aanraakgevoelige OLED-strip. Of KGI helemaal bij het rechte eind zit, is natuurlijk niet zeker. Wel had KGI in het verleden al eerder gelijk met zijn voorspellingen over Apple-introducties.

MacWorld is er de 27e natuurlijk bij om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Houd de website dus in de gaten.

0 Reactie(s) op: Apple kondigt nieuwe Macs aan op 27 oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.