Apple contracteert Nederlandse slaapexpert

Door: chris-koenis | 05 februari 2014 12:15

Nieuws

Apple heeft de Nederlandse slaapexpert Roy Raymann in dienst genomen. Hij is een erkent specialist op het gebied van slaaponderzoek.

Apple trekt opnieuw een specialist aan. Waar de laatste aanwinsten van het bedrijf zich hebben onderscheiden op het vlak van mode en retail, gaat het ditmaal om de Nederlandse wetenschapper Roy Raymann, zo meldt 9to5Mac. Raymann is afkomstig van Philips Group Innovation - Research en doet onderzoek op het gebied van niet farmacologische interventies voor slaapstoornissen en het meten van slaap.

Volgens 9to5Mac gaat hij nu werken aan Apple's iWatch, de smartwatch die in het verleden vaak is aangehaald in geruchtenstromen, maar tot op de dag van vandaag nooit realiteit is geworden. "Dat Apple werkt aan een apparaat met biosensoren staat vast. Maar of deze komt in de vorm van een iWatch is tot dusver niet meer dan speculatie", zegt Apple-watcher Gonny van der Zwaag van iPhoneclub.

Quantified self

Apple werkt sinds zijn iPhone 5S met de ingebouwde bewegingssensor M7, gefabriceerd door het Nederlandse bedrijf NXP. Mogelijk wil het bedrijf die functionaliteit bij de volgende generatie iPhones uitbreiden met bepaalde slaapmetingen.

Dit sluit aan in de huidige trend van de zogenaamde 'quantified self', oftewel technologie (sensoren) inzetten bij het meten van bijvoorbeeld gezondheid, voeding en slaappatronen.

Raymann kan daarbij goed van pas komen. De slaapexpert deed zijn onderzoek in het slaaplaboratorium van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen van VU-hoogleraar Eus van Someren en publiceerde al verscheidene keren over neurowetenschappen en de relatie tussen slaap, voeding en herstel.

2 Reactie(s) op: Apple contracteert Nederlandse slaapexpert

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 februari 2014 13:57 darknessblade
  krijg je zeker ook nog bij slaap problemen, een "I-SHOCK" om je beter te laten "slapen"
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 februari 2014 15:45 Anoniem
  Erkent…???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.