Apple-1 komende week onder de hamer in Londen

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 juni 2013 13:10

Nieuws

Eén van de eerste Apple-computers ooit geproduceerd wordt komende week in het Londense veilinghuis Christie's geveild. Het apparaat brengt naar verwachting minstens een half miljoen euro op.

Dit meldt The Sacramento Bee. Het gaat om een Apple-1, de allereerste computer die Steve Jobs en Steve Wozniak ooit produceerden. Het apparaat is gebouwd in 1976, het eerste jaar dat de Apple-1 is geproduceerd. Het gaat dus om één van de eerste apparaten ooit.

Te koop vanaf 300.000 dollar

De biedingen voor het apparaat beginnen op 300.000 dollar. De Apple-1 is op dit moment nog het bezit van Ted Perry, een voormalig schoolpsycholoog die inmiddels met pensioen is. Perry bezit de Apple-1 al ruim 30 jaar in zijn bezit. De schoolpsycholoog is overigens niet de eerste eigenaar van het apparaat. De man kocht de Apple-1 in 1979 of 1980 van de oorspronkelijke eigenaar.

Een Apple-1 is een prima investeringsobject. Het apparaat ging in 1976 voor 666,66 dollar over de toonbank. Een Apple-1 bracht vorige maand nog een bedrag van 520,000 euro op tijdens een Duitse veiling, waarmee het apparaat een nieuw record vestigde. De waarde van het apparaat is al jarenlang hard aan het stijgen.

0 Reactie(s) op: Apple-1 komende week onder de hamer in Londen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.