'UDID van Obama's iPad gestolen in FBI-hack'

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 september 2012 13:29

Nieuws

De hackersgroep AntiSec wist deze week miljoenen Unique Device Identifiers (UDID's) van iPad's te bemachtigen via een gehackte laptop van de FBI. Het lijkt erop dat de hackers hierbij ook de UDID van de iPad van Obama, de president van de Verenigde Staten, hebben bemachtigd.

RazorianFly wijst op de UDID van een iOS-apparaat dat de naam 'hobomain' draagt. Deze UDID hoort mogelijk bij de iPad die president Obama gebruikt. De gebruikersnaam zou bestaan uit de eerste letter van de president's tweede voornaam 'Hussein', achternaam 'Obama' en het woord 'main'. Het woord 'main' kan betekenen dat Obama de iPad in kwestie de iPad het meest gebruikt.

Geen commentaar

Het Witte Huis wil tegenover Mashable geen commentaar geven op de uitgelekte UDID. Het is dan ook niet te bevestigen of de uitgelekte UDID inderdaad van de iPad van Obama is. Het zou echter goed mogelijk zijn, aangezien de uitgelekte UDID's gestolen zijn van een FBI-laptop. De laptop was eigendom van FBI-agent Christopher K. Stangl, een supervisor van het Regional Cyber Action Team van de FBI.

De hackers hebben in totaal 12 miljoen UDID's gestolen. Om te bewijzen dat zij daadwerkelijk de gegevens in handen hebben heeft AntiSec één miljoen UDID's vrijgegeven. De lijst bevat ook de gegevens van tenminste 10.000 Nederlandstalige gebruikers. Dit is af te leiden aan het aantal apparatennamen waarin het Nederlandse wordt 'van' voorkomt.

0 Reactie(s) op: 'UDID van Obama's iPad gestolen in FBI-hack'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.