'Apple rust dit jaar eerste producten uit met 802.11ac WiFi-standaard'

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 januari 2012 13:02

Nieuws

Apple is van plan dit jaar haar eerste producten uit te rusten met ondersteuning voor de snellere 802.11ac WiFi-netwerken. De snelheid van dataoverdracht moet door de overstap flink verbeteren ten opzichte van de 802.11n-netwerken.

Dit schrijft AppleInsider. De 802.11ac WiFi-netwerken gebruiken twee tot vier keer de frequentiebandbreedte (van 80 tot 160MHz) dan 802.11n-netwerken, die door zowel de laatste Mac's, AirPort als iOS-apparaten worden ondersteund. De nieuwe standaard ondersteunt tot maximaal acht antennes. De huidige 802.11n-standaard biedt ondersteuning voor maximaal vier antennes, terwijl Mac's gebruiken maken van 'slechts' drie antennes.

De nieuwe WiFi-standaard wordt ook wel Gigabit WiFi genoemd, aangezien de dataoverdracht met de nieuwe technologie tot drie keer sneller kan zijn dan dataoverdracht via bestaande 802.11n WiFi-netwerken. Met de 802.11ac WiFi-netwerken zijn snelheden tot 1 Gigabit per seconde haalbaar.

Naast de snellere dataoverdracht bieden de 802.11ac-netwerken een aantal andere voordelen. Zo zou de standaard zorgen voor een beter bereik van access points. Ook zouden de nieuwe chips ten opzichte van hun voorgangers betrouwbaarder zijn en efficiënter met energie omgaan.

De WiFi-chips voor Apple-producten worden doorgaans door chipfabrikant Broadcom geleverd. Broadcom heeft tijdens CES 2012 nieuwe chips aangekondigd die de 802.11ac-standaard ondersteunen. Naar verwachting gaat Apple dan ook de nieuwe chips van Broadcom inzetten in haar nieuwe producten.

0 Reactie(s) op: 'Apple rust dit jaar eerste producten uit met 802.11ac WiFi-standaard'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.