Zo werkt 3D Touch op de iPhone 6s (Plus)

Door: Niels van der Helm | 13 oktober 2015 20:03

Video

De nieuwste iPhone-toestellen zijn uitgerust met 3D Touch. Hieronder lees en zie je hoe 3D Touch werkt. 3D Touch zorgt ervoor dat je handelingen sneller kunt uitvoeren.

Zo kun je bijvoorbeeld in twee stappen een wekker zetten. Dit doe je door hard op de Klok-app te drukken. Vervolgens verschijnt er een menu waarin je direct de wekker in kunt stellen.

De Mail-app is eveneens uitgerust met 3D Touch. Zo kun je hard op een ongeopende mail drukken, waarna je een voorvertoning te zien krijgt van de mail. Als je nog iets harder op het scherm drukt, opent je iPhone de mail. Hetzelfde geldt voor Safari. Wanneer je hard op een link drukt van een site, zie je een voorvertoning van de sub-pagina. Als je nog iets harder drukt, verdwijnt de voorvertoning en opent de pagina.

Naast de standaard apps van Apple is de Facebook-app nu ook uitgerust met 3D Touch. Wanneer je hard op de Facebook-app drukt opent zich ook een menu. Hier kan je kiezen uit de opties Nieuwe post, Foto uploaden en Een nieuwe foto maken.

Naast Facebook is Shazam ook uitgerust met 3D Touch. Deze app kan muziek die op dat moment via een ander apparaat wordt afgespeeld direct herkennen en aangeven welk nummer het is. Door de app te openen met 3D Touch start deze direct met het mogelijk herkennen van muziek. De titel en de naam van de artiest verschijnen dan direct in beeld.

Bekijk hier hoe 3D Touch werkt:

[youtube]5-zgRGus88k[/youtube]

0 Reactie(s) op: Zo werkt 3D Touch op de iPhone 6s (Plus)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.