Zo kun je je data uit de Gezondheid-app exporteren

Door: chwhynny-overbeeke | 13 maart 2016 08:29

How To

Het is mogelijk om de data die in de Gezondheid-app verzameld wordt te exporteren, zodat je deze kunt delen met je personal trainer of huisarts. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Afhankelijk van de apparaten en apps die je gebruikt, kan de Gezondheid-app op je iPhone een heleboel waardevolle informatie over je gezondheid verzamelen, waaronder je gewicht, voeding, reproductieve gezondheid, slaappatroon en activiteit. Lees ook: Gezond richting de zomer met deze 12 iPhone-apps.

Dit soort informatie kan erg nuttig zij voor je dokter of personal trainer, omdat zij met deze gegevens betere maatregelen kunnen nemen of adviezen kunnen geven. Bovendien is het een goed idee om deze data te back-uppen voordat je je iPhone herstelt of een nieuw apparaat aanschaft, zodat je zeker geen data verliest.

De data exporteren

Het is dan ook mogelijk om al je gegevens uit de Gezondheid app te exporteren. Helaas is het momenteel alleen mogelijk om de hele handel in één keer te exporteren als je het vanuit de app met iemand anders deelt (via Berichten, Mail, enzovoorts), dus je kunt bijvoorbeeld niet een bepaald onderdeel overslaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat je persoonlijke trainer dan ook meteen kan zien hoe vaak je seksueel actief bent als je dit hebt bijgehouden... Als je dergelijke situaties wilt voorkomen, zul je wat in de ruwe data moeten rommelen. Hierover straks meer.

Om je data te exporteren moet je de Gezondheid app openen en onderaan op de knop Gegevens drukken. Als je op Alles drukt, verschijnt er rechts bovenaan een vierkantje met een omhoog wijzend pijltje erin. Als je hierop drukt, krijg je de optie om je gegevens te exporteren. Als je dit wilt, moet je op Exporteer drukken. Je kunt vervolgens kiezen om het zip-bestand via Berichten, Mail, en andere apps te delen. Dit zip-bestand bevat als je het uitpakt een XML-bestand.

Liever niet alles delen?

Als je het bestand eerst naar jezelf mailt in plaats van het meteen met iemand anders te delen, kun je op je computer het XML-bestand met de ruwe data openen en bewerken, zodat je bepaalde informatie weg kunt halen voordat je het met iemand anders deelt. Hiervoor moet je natuurlijk wel een beetje handig zijn met XML.

Bovendien is de geëxporteerde XML data niet echt gebruiksvriendelijk, ook niet voor degene die de data probeert te lezen. Er zijn een aantal apps van derden, zoals bijvoorbeeld QS Access, waarmee je de Gezondheid data per categorie of onderdeel kunt exporteren en in een beter leesbaar formaat kunt opslaan, zoals CSV.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je data uit de Gezondheid-app exporteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.