Wat is er nieuw aan de nieuw iPhone 6s en iPhone 6s Plus?

Door: Niels van der Helm | 15 september 2015 15:51

Blog

Woensdag 9 september zijn de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus gepresenteerd. Op het eerste gezicht zijn er weinig veranderingen, maar schijn bedriegt. Wat is er nieuw aan de iPhone 6s en iPhone 6s Plus?

Kleuren

Naast de bekende kleuren spacegrijs, goud en zilver zijn de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus nu ook in het roségoud te verkrijgen. Lees ook: Apple lanceert iPhone 6s en iPhone 6s Plus op 25 september.

3D Touch

3D Touch is een drukgevoelige techniek die gebruikt kan worden voor het besturen van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Deze functie zorgt bijvoorbeeld voor dat je sneltoetsen kan creëren binnen apps. Welke snelkoppelingen gecreëerd kunnen worden van 3D Touch is afhankelijk van de app. Doordat de iPhone een vibratie geeft, weet je direct wanneer je in de 3D touch-mode zit.

3D Touch zorgt voor een efficiënter gebruik van je iPhone.

Retina HD-displays

De beeldschermen van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn van een nieuw soort oersterk glas gebruikt, dat, volgens Apple, twee keer zo sterk is als het scherm van de iPhone 6. Het Retina HD-display is überhaupt het sterkste glas dat ooit voor een smartphone gebruikt is.

Verbeterde camera

Tim Cook vertelde bij de presentatie dat de iPhone 6s en 6s Plus zijn uitgerust met een 12 megapixelcamera. Daarnaast maakt de Facetime-app gebruik van een 5 megapixelcamera.

Nieuw is ook de mogelijkheid van Live-foto's. Deze functie zorgt ervoor dat de camera anderhalve seconde voor- en achteraf aan gaat en blijft, terwijl jij één enkele foto maakt. Je hoeft niet te wachten totdat de automatische foto's gemaakt zijn. Nadat je zelf een foto hebt gemaakt, kun je met behulp van de Live-foto de foto's uit de fotoreeks laten bewegen. Hierdoor lijkt het alsof je naar een filmpje zit te kijken.

Naast de camera is ook de video-modus verbeterd. De iPhone 6s en 6s Plus kunnen filmpjes met een 4k-resolutie schieten.

De verbeterde camera van de iPhone.

Nieuwe chips

De nieuwe smartphones van Apple maken gebruik van een A9-processor en een M9-coprocessor. De A9-processor zorgt ervoor dat de nieuwste iPhone nog sneller is dan zijn voorgangers.

De M9-coprocessor is uitgerust met bewegingscensoren. Hierdoor vangt de chip bewegingen op en kan bijvoorbeeld Siri gestart worden door "Hey Siri" te zeggen.

0 Reactie(s) op: Wat is er nieuw aan de nieuw iPhone 6s en iPhone 6s Plus?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.