Traagste verkoopgroei iPhone ooit verwacht

Door: De Telegraaf | 26 januari 2016 14:00

Nieuws

Vanavond maakt Apple de financiële resultaten over het eerste fiscale kwartaal van 2016 bekend. Naar verwachting komt de verkoopgroei van iPhones in het feestdagenkwartaal slechts iets boven de één procent uit. Dat is de laagste groei ooit en komt niet in de buurt van de dubbelcijferige groei die beleggers van het bedrijf zijn gaan verwachten.

De iPhone 6S en 6S Plus boekten recordverkopen tijdens het lanceerweekend in september, maar momenteel is er weinig vraag naar de toestellen. Volgens analisten hebben ze minder onderscheidende kenmerken dan hun populaire voorgangers. De nieuwe iPhones hebben daarnaast te kampen met concurrentie van nog goedverkopende oudere iPhonemodellen.

Succes van iPhone 6

"Apple is het slachtoffer van zijn eigen succes, omdat de succesrijke iPhone 6 productcyclus moeilijk te evenaren is. Veel klanten kopen of een oudere, goedkopere iPhone 6 of wachten op de iPhone 7", vertelt analist Daniel Ives van FBR Capital Markets aan Reuters. Ook de dalende economische groei in China, de snelstgroeiende markt van Apple, zit de iPhonefabrikant in de weg.

Analisten verwachten dat Apple in de periode oktober-december 2015 75,5 miljoen iPhones heeft verkocht, Dat is een stijging van 1,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens gegevens van Statista bedroeg de traagste groei in kwartaalverkopen van de iPhone tot nog toe 6,8 procent, dat werd genoteerd in het tweede fiscale kwartaal van 2013. Het leed lijkt echter nog niet voorbij. Bij de kwartaalcijfers in maart is mogelijk een daling in de verkopen te zien. Het zou de eerste keer zijn dat verkopen dalen sinds de iPhone in 2007 werd gelanceerd.

0 Reactie(s) op: Traagste verkoopgroei iPhone ooit verwacht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.