Wat is Raise to Wake in iOS 10 en hoe werkt het?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 14 september 2016 15:01

How To

Een van de handige nieuwe functies in iOS 10 is de mogelijkheid om even te spieken in het vergrendelingsscherm van je iPhone, om te kijken of je nieuwe berichten hebt, enzovoort, zonder dat je een knop hoeft in te drukken. Maar waarom is Raise to Wake er eigenlijk en hoe werkt het?

De reden dat Apple Raise to Wake (Til op om te activeren) heeft ingebouwd in iOS 10 heeft alles te maken met de kracht van de tweede generatie vingerafdruksensors. De eerste generatie van deze sensor werkte prima, maar was niet heel erg snel. De tweede generatie werkt niet alleen beter, maar ook een stuk sneller. Oftewel, zodra je je duim op de thuisknop legt om het toestel uit de standby-modus te halen, flitst je iPhone direct voorbij het vergrendelingsscherm om vervolgens naar het thuisscherm te gaan. Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten als je alleen maar even wilde spieken. Lees ook:Tekenen in berichten met Digital Touch in iOS 10.

Hoe werkt Raise to Wake

Om die reden heeft Apple dus nu een functie ingebouwd in je iPhone die gebruik maakt van de gyroscoop en de snelheidsmeter in het toestel. Effectief betekent dat dat zodra je je iPhone oppakt van het bureau of uit je broekzak of tas tovert en ernaar kijkt, het scherm automatisch in zal schakelen om je de notificaties te laten zien. Je hoeft daar dus niet meer voor op een knop te drukken. Superhandig.

Niet voor iedereen

Hoe enthousiast we ook zijn over deze eenvoudige nieuwe functie, er zijn ook minpunten. Zo is er op dit moment nog geen enkele iPad die het ondersteunt en daarbij moet je een behoorlijk recente iPhone hebben om er gebruik van te maken. Alleen iPhones met een M9-coprocessor kunnen met de functie overweg, wat neerkomt op de iPhone 6s, 6s Plus en SE, en natuurlijk de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus.

0 Reactie(s) op: Wat is Raise to Wake in iOS 10 en hoe werkt het?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.