Dit is de iPhone SE

Door: Lub Snoek | 01 maart 2016 13:05

Nieuws

Ondanks dat de geruchten lange tijd sterk uiteen liepen, kunnen we inmiddels een aantal zaken over de nieuwe iPhone zo goed als zeker vaststellen. Lees hier alles wat we tot nu toe weten over Apples nieuwste telefoon: de iPhone SE.

Hoewel we er in de eerste instantie vanuit gingen dat de budget-iPhone tegelijk met de iPhone 6s en 6s Plus zou worden aangekondigd, weten we inmiddels dat Tim Cook het podium verliet na het presenteren van 'slechts' twee toestellen. Dus waar blijft de nieuwe budgettelefoon? Lees ook: 11 dingen die je nog niet wist over je iPhone.

Geen iPhone 5se of iPhone 6c, maar de iPhone SE

Ondanks dat er vaak werd gesproken van een iPhone 5se of zelfs een 6c, weten we nu toch echt bijna zeker dat de nieuwe telefoon van Apple de iPhone SE gaat heten.

Kleiner scherm en specificaties

Inmiddels beweren meerdere bronnen dat het scherm van de nieuwe telefoon van Apple een doorsnee krijgt van 4 inch; net zo groot dus als dat van de iPhone 5 en iPhone 5s. Volgens Buzzfeed krijgt de nieuwe iPhone SE wel een betere chipset dan de 5s, waardoor de nieuwe smartphone ongeveer net zo krachtig zou worden als de iPhone 6. Hierdoor kan Apple, zodra de iPhone 7 er is, drie generaties telefoons aanbieden - namelijk de iPhone SE, iPhone 6s en iPhone 7.

De iPhone SE krijgt waarschijnlijk geen 3D Touch. Op een gelekte foto van het scherm van de nieuwe iPhone kunnen we zien dat de sensors die 3D Touch mogelijk maken ontbreken.

Naast een gelekte foto van het scherm, beweren meerdere bronnen dat de ontwerpen van de iPhone SE zijn gelekt. Apple stuurt normaal gesproken de ontwerpen van nieuwe telefoons op naar ontwikkelaars van hoesjes zodat de nieuwste telefoons gelijk voorzien zijn van nieuwe accessoires. Helaas voor Apple heeft één van de ontwikkelaars de ontwerpen van de nieuwe iPhone laten uitlekken.

Releasedatum iPhone SE

De iPhone SE wordt vermoedelijk tegelijk met de iPad Pro mini onthuld tijdens een evenement dat zal plaatsvinden op 21 maart. We zullen dus nog enkele weken geduld moeten hebben om er achter te komen of de sterke geruchten rondom de nieuwe iPhone SE kloppen, en wanneer we de budget-iPhone nou daadwerkelijk in de winkel kunnen verwachten.

0 Reactie(s) op: Dit is de iPhone SE

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.