Apple gaat defecte iPhone 6s-accu's gratis vervangen

Door: Rens Blom | 21 november 2016 11:10

Nieuws

Apple start een reparatieprogramma voor iPhone 6s-gebruikers die problemen met hun accu ondervinden. In sommige gevallen valt die spontaan uit terwijl er nog genoeg stroom is.

Volgens Apple gaat het om een kleine groep iPhone 6s-exemplaren die in september of oktober 2015 gefabriceerd zijn. Op deze pagina van de Apple-website staat dat de fabrikant de defecte iPhone's kan herkennen aan het serienummer, maar zelf kun je dat vooralsnog niet doen. Apple geeft namelijk niet aan welke series getroffen zijn en zegt dat gebruikers die accu-problemen ondervinden naar een Apple Store moeten gaan. Daar wordt de accu kosteloos vervangen voor een nieuw exemplaar. Lees ook:Ontgrendel je iPhone met iOS 10 zoals in iOS 9.

Defecte accu iPhone 6S

Het accuprobleem van de iPhone 6s zorgt ervoor dat de smartphone plotseling uitvalt terwijl de accu nog niet leeg is. Wanneer je de iPhone herstart, heeft hij vaak nog tussen de tien en veertig procent stroom. Apple noemt geen reden voor het de defecte accu, maar zegt dat hij veilig is en niet kan exploderen. Een belangrijke noot, zeker na de brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7.

Wil je je iPhone 6s laten repareren door Apple, zet hem dan vooraf terug naar de fabrieksinstellingen. Apple raadt dat ook aan en zo weet je zeker dat niemand bij jouw gegevens als foto's en app-data kan. Vergeet niet een back-up te maken!

0 Reactie(s) op: Apple gaat defecte iPhone 6s-accu's gratis vervangen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.